ΛΙΓΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΙΓΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Oι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), όπως κάθε χρόνο, έκαναν τις έρευνές τους όσον αφορά παγκοσμίως την ελευθερία... ΛΙΓΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Oι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), όπως κάθε χρόνο, έκαναν τις έρευνές τους όσον αφορά παγκοσμίως την ελευθερία του Τύπου, έβγαλαν τα συμπεράσματά τους και κατέταξαν την χώρα μας στην 88η θέση, βελτιωμένη σαφώς, καθώς την περασμένη χρονιά βρισκόταν στην 107η. Ήταν εχθές η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, και κάποιοι έπρεπε να μιλήσουν γι’ αυτόν, ο οποίος μπορεί να φιμώνεται κατά κράτη και κατά καιρούς, αλλά συχνά δεν μπορεί να προβεί και σε αυτό-έλεγχο.



Εχθές, παράλληλα, ήταν και η ημέρα έναρξης της αντιπυρικής περιόδου στην χώρα μας, την οποίαν όμως επρόλαβαν και αυτήν την φορά οι πυρκαγιές, ξεκινώντας από την αρχή της χρονιάς και μέχρι σήμερα υπολογίζεται πως το πρώτο τρίμηνο του 2024, έχουν ξεπεράσει το 22% της αντίστοιχης περσινής περιόδου.



Διάβασα σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας ότι «οι έλληνες συνταξιούχοι στηρίζουν πάλι την κοινωνία, αφού σύμφωνα με τους αναλυτές, τα έσοδα του ασφαλιστικού οργανισμού από τις εισφορές τους μπορούν να φτάσουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ». Αναρωτιέμαι τους χαμηλοσυνταξιούχους, ποιός μπορεί να τους στηρίξει. Να είμαι βέβαιος πως θα το πράξει ο κύριος Κασσελάκης, ο οποίος υποσχέθηκε , όχι μόνο 13ο, αλλά και 14 μισθό;



Χαίρομαι που τα ξαναβρήκαν Πολιτεία και Εκκλησία και η Κυβέρνηση θα ενισχύσει με 100 εκατομμύρια το Φανάρι, και που ενωμένος ο λαός κάτω από αυτές τις συνθήκες θα πάει στις Ευρωεκλογές.



Το χρυσό ρολόϊ του «Τιτανικού» βγήκε σε πλειστηριασμό και πουλήθηκε αντί 1,7 εκατομμύρια ευρώ, -σαν να λέμε δηλαδή «τσάμπα»!

Δια στόματος Ζελένσκι, μάθαμε πως ο Βλαδιμίρ Πούτιν είναι ένα ανασφαλές άτομο» και φοβάται καθ’ ην στιγμήν μάλιστα η Γαλλία απαγορεύει συμμετοχή ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες.



Απαγορεύονται οι διαμαρτυρίες φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης στην Αμερική, κι αρχίζουν να φουντώνουν στην Ευρώπη.

Κλείνω για σήμερα, με μία «έκπληξη» εν όψει ευρωεκλογών, όπως την αντίκρισα κι εγώ σε πρωτοσέλιδο άλλης εφημερίδας, και σύμφωνα με την οποία, θα «κουρευτεί» το 75% των χρεών μας στην Εφορία.



Λέτε; 



error: Content is protected !!