ΧΤΙΖΟΥΝ ΝΕΑ «ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ» ΧΤΙΖΟΥΝ ΝΕΑ «ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ»
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η δράση και η αντίδραση επιτρέπονται στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα, όταν αυτές δεν δημιουργούν προβλήματα και αποβλέπουν στο καλό. Η... ΧΤΙΖΟΥΝ ΝΕΑ «ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ»

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η δράση και η αντίδραση επιτρέπονται στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα, όταν αυτές δεν δημιουργούν προβλήματα και αποβλέπουν στο καλό.



Η δράση, λοιπόν, ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες, καθώς κάτοικοι της περιοχής Φυλακίου του Έβρου έθεσαν τα θεμέλια Ναού, ομοιώματος αυτού της Αγιάς Σοφιάς της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος θα τους στοιχίσει 60.000 ευρώ, από τις δικές τους συνεισφορές. Θα καταλαμβάνει δε, έκταση εβδομήντα περίπου τετραγωνικών μέτρων.



Η αντίδραση, είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2021, όταν ένας 75χρονος κάτοικος του Φυλακίου προχώρησε στην παραχώρηση ενός αγροτεμαχίου του, έκτασης έξι στρεμμάτων για τον σκοπόν αυτόν και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, των εκεί κατοίκων για την επέκταση δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που λειτουργούν στο χωριό

Όσο δε για τον χώρο, ο ιδιοκτήτης του, όταν παρεχώρησε το οικόπεδό του, είχε δηλώσει τα εξής:



«Ετοιμάζονται να μεταφέρουν αλλοδαπούς και αφήνοντάς τους να κυκλοφορούν ελεύθεροι μέσα στο χωριό μας. Εμείς αυτό δεν το θέλουμε και οι αρμόδιοι με πλησίασαν πολλές φορές για να δώσω το αγροτεμάχιο. Τους είπα ότι δεν θα τους το δώσω και θα το παραχωρήσω δωρεά στην Εκκλησία να κάνουμε έναν Ναό».

Καλή Ανάσταση.

error: Content is protected !!