ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» ή «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ…….;» ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» ή «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ…….;»
του Μάνου ΔερτούζουΔημοτικός Σύμβουλος Χρόνια πολλά!!! Χριστός Ανέστη Στις 23 Ιανουαρίου 2024 έγραφα σε μία ανάρτηση για τους 5 ειδικούς Συμβούλους του Δημάρχου που... ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» ή «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ…….;»

του Μάνου Δερτούζου
Δημοτικός Σύμβουλος

Χρόνια πολλά!!! Χριστός Ανέστη

Στις 23 Ιανουαρίου 2024 έγραφα σε μία ανάρτηση για τους 5 ειδικούς Συμβούλους του Δημάρχου που είχε προγραμματίσει να προσλάβει:

«Υπάρχει περίπτωση αυτοί οι ειδικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου να ήταν υποψήφιοι με τον Συνδυασμό του κ. Παναγόπουλου και να μην εκλέχτηκαν ; Υπάρχει περίπτωση να είναι συγγενικά πρόσωπα υποψηφίων που δεν εκλέχτηκαν;»

Προφητική η ανάρτησή μου που επιβεβαιώθηκα 3,5 μήνες μετά και δείχνει το μέγεθος της πολιτικής “αξιοκρατίας” που εφαρμόζει ο Δήμος στις προσλήψεις.
Η τελευταία πρόσληψη ειδικού Συμβούλου του κου Δημάρχου σε θέματα τουρισμού , είναι πρόσωπο το οποίο ήταν υποψήφια στον Συνδυασμό του κ. Παναγόπουλου και δεν εκλέχτηκε!!!

Έρχεται δε να προστεθεί σε μία ακόμη πρόσληψη ειδικού Συμβούλου που έχει κάνει ο κ. Δήμαρχος, που κατά τύχη!!!! και αυτή, ήταν συγγενικό πρόσωπο τ. υποψήφιας στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές η οποία δεν εκλέχτηκε.
Εάν σε αυτές τις προσλήψεις προστεθεί και ο προτεινόμενος από τον κ. Δήμαρχο Συμπαραστάτης του Δημότη, ο οποίος και αυτός ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Δημάρχου αλλά μη εκλεγμένος, τότε μπορούμε να πούμε ότι οι προσλήψεις Ειδικών Συμβούλων του Δημάρχου είναι «οικογενειακή υπόθεση».

Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να ρωτήσουμε , τελικά ο Δήμος Σαλαμίνας είναι ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» ή «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ;»
Επειδή ο κ. Δήμαρχος πιθανόν να προσλάβει ακόμη δύο ειδικούς Συμβούλους, περιμένουμε να δούμε εάν τα κριτήρια αυτή τη φορά είναι αξιοκρατικά ή θα είναι πάλι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν εκλέχτηκαν ή συγγενικά πρόσωπα αυτών όπως έχουμε δει στο πρόσφατο παρελθόν….

Με μία παρόμοια πολιτική συμπεριφορά στην επιλογή των ειδικών Συμβούλων δηλαδή να προτιμηθούν “τα δικά μας παιδιά” εύλογο είναι το ερώτημα πλέον των πολιτών.

«Οι επιλογές της Δημοτικής Αρχής στις απευθείας αναθέσεις, στους εκάστοτε διαγωνισμούς για την επιλογή των αναδόχων , γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια προς όφελος των δημοτών ή και εκεί προτιμούνται επιλογές προσώπων γνωστών ή εκείνων που στήριξαν την Δημοτική αρχή;»

Ακόμη αντηχούν στα αυτιά μου οι προεκλογικές βαρύγδουπες ομιλίες του κου Παναγόπουλου στις εκλογές του 2019.

«Για μας δεν υπάρχουν δικά μας παιδιά, για μας όλα τα παιδιά είναι το ίδιο….»
Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται το αντίθετο……..

Υ.Γ Μήπως θα πρέπει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας να μας εξηγήσει γιατί η Σαλαμίνα έγινε ένας απέραντος σκουπιδότοπος;

error: Content is protected !!