Όχι, δεν υπάρχει ετήσια κάρτα μετρό με 2 ευρώ – Η διαφήμιση και η απίστευτη απάντηση του Facebook Όχι, δεν υπάρχει ετήσια κάρτα μετρό με 2 ευρώ – Η διαφήμιση και η απίστευτη απάντηση του Facebook
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν, ειδικά τις ημέρες των γιορτών οι προσπάθειες των επιτήδειων, να ξεγελάσουν τους πολίτες. Έτσι και το φετινό Πάσχα. Τα τελευταία χρόνια,... Όχι, δεν υπάρχει ετήσια κάρτα μετρό με 2 ευρώ – Η διαφήμιση και η απίστευτη απάντηση του Facebook

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν, ειδικά τις ημέρες των γιορτών οι προσπάθειες των επιτήδειων, να ξεγελάσουν τους πολίτες. Έτσι και το φετινό Πάσχα.

Τα τελευταία χρόνια, μαζί με τις τηλεφωνικές απάτες, έδαφος κερδίζουν και οι «επιθέσεις» μέσω διαδικτύου. Τρανή απόδειξη η αποκάλυψη του δικτύου e-shop με έδρα στην Κίνα το οποίο βρίσκεται πίσω από μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές απάτες στον κόσμο, ξεγελώντας χιλιάδες ανθρώπους σε Ευρώπη και ΗΠΑ.



Σε αυτό το μήκος κύματος, οι χρήστες του ίντερνετ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς απάτες εμφανίζονται και στα Social Media. Μάλιστα, και με τη μορφή «χορηγούμενων» διαφημίσεων στο Facebook.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται ξανά η – γνωστή πλέον – διαφήμιση για δήθεν ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών στο μετρό με μόλις… 2 ευρώ.

Φυσικά και δεν υπάρχει τέτοια προσφορά.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό καθώς στο παρελθόν ο ΟΑΣΑ έχει εκδώσει ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα.



Η σελίδα της είναι η εξής:

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί και η απάντηση του Facebook μετά από αναφορά του documentonews.gr πως αυτή η διαφήμιση είναι παραπλανητική.

Τι είπε; Μετά από τον έλεγχο διαπιστώθηκε, λοιπόν πως: «δεν παραβιάζει τους Όρους διαφήμισης»(!)

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο ΟΑΣΑ είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση:



«Ο ΟΑΣΑ εφιστά την προσοχή του επιβατικού κοινού για απόπειρα εξαπάτησης στα Social Media με την παράνομη χρήση της επωνυμίας του Οργανισμού.

Τις τελευταίες ώρες εμφανίζεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Facebook, πλαστή σελίδα με το λογότυπο του ΟΑΣΑ, που παροτρύνει ανυποψίαστους πολίτες να κάνουν αίτηση, προκειμένου να αποκτήσουν μια ATH.ENA card διάρκειας 12 μηνών, έναντι δύο ευρώ.

Ο ΟΑΣΑ ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη σελίδα στο Facebook, ουδεμία σχέση έχει με τον Οργανισμό. Αποτελεί απόπειρα εξαπάτησης του επιβατικού κοινού και προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών στοιχείων.

Ο Οργανισμός έχει ήδη προχωρήσει στην ενημέρωση των αρμοδίων αρχών».

documentonews.gr

error: Content is protected !!