ΧΑΡΕΣ ΓΕΜΑΤΟΙ ΧΑΡΕΣ ΓΕΜΑΤΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Φαίνεται πως οι «ξένοι» μας έχουν βάλει στο μάτι, και όλο και κάτι προσπαθούν να μας προσάψουν, κατηγορώντας μας για... ΧΑΡΕΣ ΓΕΜΑΤΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Φαίνεται πως οι «ξένοι» μας έχουν βάλει στο μάτι, και όλο και κάτι προσπαθούν να μας προσάψουν, κατηγορώντας μας για χίλια-δυό, και μόνο στα οικονομικά, μας κρίνουν πως τα πάμε καλά και μας επιβραβεύουν.



Κάποιοι μεμψίμοιροι μόνον, δικοί μας, κάνουν τις δικές τους έρευνες και βρίσκουν πως έξι στους δέκα Έλληνες κόβουν δαπάνες πέραν του οικονομικού, λόγω φτωχοποίησης και  οκτώ στους δέκα δεν μπορούν πλέον να αποταμιεύουν.

Όσο γι’ αυτούς που μας εποφθαλμιούν, όπως το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο αποφαίνεται πως τα ενοίκια στην χώρα μας είναι πανάκριβα, το κόστος ζωής απλησίαστο και πως η Θεσσαλία ακόμη υποφέρει, και κάποια άλλα, εμάς δεν μας αγγίζουν.



Αντιθέτως, ενατενίζουμε παρόν και μέλλον με απόλυτη αισιοδοξία. Πριν από όλα, έχουμε την υπόσχεση της Κυβέρνησης πως όλα θα πάνε καλά και η Ελλάδα θα έχει αλλάξει ριζικά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Προς τούτο βέβαια, θα χρειαστεί να μπουν και άλλοι φόροι, να ληφθούν και άλλα οικονομικά μέτρα, να εισπραχθούν όλα τα χρεωστούμενα στο Δημόσιο και να δουλεύουμε εφ’ εξής, έξι ημέρες την εβδομάδα.

Τα ευχάριστα, έχουν ήδη ξεκινήσει. Η Εκκλησία τα ξαναπάει καλά με το Κράτος, η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραμείνει στη θέση της, το ΕΣΥ, υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός, σε δύο χρόνια θα το δούμε και δεν θα το γνωρίζουμε, και άλλα πολλά.



Έτσι λοιπόν, -και αυτό κάνουμε-, μπορούμε ανενδοίαστα να πανηγυρίζουμε για την νίκη του Ολυμπιακού, για την μεγάλη επιτυχία, την οποίαν αναμένουμε στον Διαγωνισμό της «Γιουροβίζιον», για την επίσης μεγάλη νίκη των Ευροεκλογών, ανάλογα με το πολιτικό κόμμα που ο καθένας υπολογίζει και να διαβάζουμε τις εφημερίδες μας, οι οποίες ασχολούνται με την επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα, με τον επικείμενο γάμο Κασσελάκη, με την διένεξη Κούγια-Λιάγκα, και ό,τι άλλο δημιουργεί σε άλλους προβλήματα και ανεβάζει την φιλοπαίγμονα διάθεσή μας. 

error: Content is protected !!