ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΩΝ ΠΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΩΝ ΠΑΤΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όλα στραβά κι ανάποδα γι’ αυτήν την χώρα. Ζούμε με την ψευδαίσθηση πως όλα πάνε καλά και χαιρόμαστε. Κι η... ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΩΝ ΠΑΤΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όλα στραβά κι ανάποδα γι’ αυτήν την χώρα. Ζούμε με την ψευδαίσθηση πως όλα πάνε καλά και χαιρόμαστε. Κι η χαρά, κάνει καλό στην υγεία.



Τρελή χαρά και ετούτη, με την δημοφιλέστατη καρικατούρα του Παγκόσμιου Πολιτισμού, την οποίαν ονομάζουν «Γιουροβίζιον» και στην οποία η χώρα μας γονατίζει και προσφέρει θυσίες στην παναξία της, και τρελοί ζητιανεύουμε ένα Βραβείο από αυτήν, να το κρεμάσουμε πάνω από τα εικονίσματα, -όσοι παραμένουμε Χριστιανοί-, με θυμιάματα και ελπίδες να κερδίσουμε μία θέση στον ποταπό Παράδεισό της.



Πάτοι των πάτων, καταξιωθήκαμε και εφέτος, σε αυτό το πανηγύρι του κιτς και λούμπεν Παγκόσμιου Πολιτισμού, ο οποίος θίγει την αξιοπρέπεια και την αισθητική, των εναπομεινάντων ζηλωτών του Πνεύματος, σε έναν κόσμο ο οποίος παραπαίει στον τομέα του ύστερου Πνεύματος και της πλήρους ανυπαρξίας του.



Πάρα-πολλοί Έλληνες έκλαψαν για την καταξίωση της απαξίας μας στον πάτο της πνευματικής πραγματικότητας.

Αναρωτιέμαι, αν και κάποιοι έστω, απέμεΙναν να δακρύζουν, -ενίοτε-, για την Παγκόσμια Ολίσθηση του Πνεύματος και της Τέχνης.

error: Content is protected !!