ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Αναστατώθηκε πριν λίγες ημέρες σύμπας ο κόσμος, με την πληροφορία ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε προειδοποίηση μετά το ξέσπασμα... ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Αναστατώθηκε πριν λίγες ημέρες σύμπας ο κόσμος, με την πληροφορία ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε προειδοποίηση μετά το ξέσπασμα της ηπατίτιδας «Ε» που είχε στοιχίσει, -μέχρι τότε-, την ζωή σε επτά ανθρώπους, ενώ η Διεθνής Υπηρεσία Παρακολούθησης της Υγείας ανέφερε ότι περισσότερα από 2.092 ύποπτα κρούσματα του θανατηφόρου ιού είχαν αναφερθεί σε μία επαρχία του Τσαντ, στην κεντρική Αφρική.



Ο Erneau Mondesir, ιατρικός συντονιστής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην περιοχή, είχε δηλώσει: «Ένα χρόνο από το ξέσπασμα του πολέμου στο Σουδάν, η κατάσταση για όσους αναζητούν καταφύγιο στο Τσαντ, παραμένει τραγική. Αυτό όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την υγεία των προσφύγων αλλά και για τις κοινότητες υποδοχής».



Έκτοτε, ουδέν. Ακολούθησαν όμως άλλοι φόβοι, για άλλες ασθένειες, η μία πίσω από την άλλη, όπως και πριν, -πριν μας πλακώσει αυτή του κορωνοϊού-, και να εχθές που έσκασε και μία καινούρια, απειλούσα παιδιά, -προς το παρόν-, σε τρία χωριά της Νιγηρίας, και η οποία παρουσιάζει υγρά κίτρινα στην κοιλιακή χώρα, και έχει κατατρομοκρατήσει την Διεθνή Επιστημονική Κοινότητα.



Εντωμεταξύ, αθόρυβα εντελώς, ένας γιατρός στην Αυστραλία,  μεταλλάχθηκε σε πειραματόζωο και γλύτωσε από καρκίνο, του οποίου ήταν θύμα και έχει να μας πει και να προσφέρει πολλά, ενώ στην Ελλάδα, η οποία δεν φοβάται τον θάνατο, διαβάζω πως ακόμη 400 φάρμακα θα κοπούν από τις λίστες των ασφαλισμένων ως περιττά, για την εξασφαλισμένη υγεία τους.   



error: Content is protected !!