ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΡΑΒΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΡΑΒΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Έγραφα εχθές, σε αυτήν εδώ την στήλη, για το πόσο καλά μας βλέπουν οι ξένοι φίλοι μας, όσον αφορά στα... ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΡΑΒΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Έγραφα εχθές, σε αυτήν εδώ την στήλη, για το πόσο καλά μας βλέπουν οι ξένοι φίλοι μας, όσον αφορά στα οικονομικά της χώρας μας και το βιοτικό μας επίπεδο. Και χαιρόμουν που έστω και έξω από την χώρα μας, τα έβλεπαν τόσο πολύ καλά, όσο εμείς κάπως «σκούρα».



Να όμως, που σήμερα μαθαίνω από τον δικό μας Τύπο, πως κάπως αλλάζουν τα πράγματα και οι απόψεις, καθώς τα πάντα αλλάζουν σε αυτόν τον κόσμο.



Έτσι, ο έγκριτοι «Times», φαίνεται πως βλέπουν κάπως διαφορετικά τα πράγματα και διατείνονται πως «σύντομα η Ελλάδα θα είναι η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης».

Αμέσως μετά, έρχεται η Κομισιόν, η οποία «βλέπει ακρίβεια διαρκείας για την Ελλάδα», όπου ως γνωστόν και σε μάς, οι πενιχροί μισθοί και οι πενιχρότερες συντάξεις, -σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις-, δεν επαρκούν για πολλούς εξ’ ημών, ούτε ως προς  τα απαραίτητα.



Διαβάζω δε, -πάντα επί του ελληνικού Τύπου-, πως 400.000 ασφαλισμένοι στην Ελλάδα περιμένουν επί μακρού και δεν φτάνει την έκδοση κύριας σύνταξής τους, ενώ παράλληλα άλλα 400 φάρμακα δεν θα χορηγούνται πλέον στους ασφαλισμένους και αυξάνονται τα επιτόκια στις ρυθμίσεις χρεών προς την Εφορία, ανεβαίνει από 46,40 σε 92,14 η μεγαβατώρα στον ηλεκτρισμό, -εν όψει επερχομένων καυσώνων, μάλιστα-, και έρχονται ανατιμήσεις παντού ενώ τα κεράσια έφτασαν να πωλούνται αντί δέκα οκτώ ευρώ το κιλό.



«Καίνε τα τρόφιμα» πρωτοσέλιδος τίτλος στην εφημερίδα «Ο Λόγος» και στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», η προφητεία: «Οι Έλληνες θα λένε καλύτερα ο πόλεμος παρά τέτοια πείνα», ενώ ο Δήμος Αθηναίων, ανακοίνωσε πως επαναλειτουργεί το Γραφείο Αντιμετώπισης της φτώχειας.

error: Content is protected !!