ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Κάθε λαός σε αυτόν τον κόσμο, αντιμετωπίζει εθνικά θέματα, τα οποία τον απασχολούν και αν δεν επιλυθούν, δεν τον αφήνουν... ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Κάθε λαός σε αυτόν τον κόσμο, αντιμετωπίζει εθνικά θέματα, τα οποία τον απασχολούν και αν δεν επιλυθούν, δεν τον αφήνουν να ησυχάσει.

Το δικό μας μέγα εθνικό θέμα, αυτόν τον καιρό, το οποίο μας συγκλονίζει και ειδικότερα απασχολεί τα «πρωϊνάδικα» της ελληνικής Τηλεόρασης, είναι το επιγραφόμενο «Πώς και γιατί χασμουρήθηκε και στην συνέχεια έγειρε να κοιμηθεί η Μαρίνα Σάττι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γιουροβίζιον».



Ναι, ήταν ένα σοβαρό αν όχι ανεπανόρθωτο εθνικό ατόπημα, το οποίο ίσως μας στοίχισε και μία από τις τελευταίες θέσεις σε αυτό το πολύχρωμο πανηγύρι του ξεπεσμού της διανόησης.



Με μιάς ξεχάσαμε, ή έστω παραβλέψαμε για λίγο, τα υπόλοιπα εθνικά μας ζητήματα και επικεντρωθήκαμε σε αυτό «το μικρό, το μέγα», κατά τον ποιητή.



Θα πρέπει στο μέλλον, να εκπαιδεύουμε ειδικά τους απεσταλμένους μας σε αυτό του χαμηλού επιπέδου διεθνούς φεστιβάλ κακογουστιάς, αν δεν θέλουμε αυτό εθνικό μας θέμα να λάβει διεθνείς διαστάσεις, αν όχι δε, ίσως φτάσουμε στο σημείο, οι εκπρόσωποί μας του λοιπού, να φτάνουν στο σημείο και να ροχαλίζουν.



error: Content is protected !!