Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΣ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Και ενώ εδώ, στην Ψωροκώσταινα, αιώνες τώρα στενάζουμε υπό τον ζυγόν της φτώχειας και κακομοιριάς, υπάρχουν σε άλλες χώρες, όπου... Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Και ενώ εδώ, στην Ψωροκώσταινα, αιώνες τώρα στενάζουμε υπό τον ζυγόν της φτώχειας και κακομοιριάς, υπάρχουν σε άλλες χώρες, όπου άνθρωποι, -καλά να είναι!- δεν ξέρουν τί να κάνουν τα λεφτά τους  και κάποιοι από αυτούς, τα επενδύουν σε φιλανθρωπίες.



Ζάμπλουτος στην Αμερική, και ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας μάλιστα, -τα «Αμέρικαν Κομμάντερς», με το όνομα-, ο Μίστερ Ντάν Σνάϊντερ αποφάσισε να την πουλήσει για  εξη δισεκατομμύρια δολάρια και πριν προλάβει και ο ίδιος να το πιστέψει, την είχε αγοράσει ο Μίστερ Τζος Χάρις, -καλά να είναι ο άνθρωπος.



Παράλληλα, φαίνεται πως είχε βαρεθεί και μία έπαυλή του στο Μέριλαντ και την έβγαλε και αυτήν στο σφυρί αντί σαράντα εννέα εκατομμυρίων δολαρίων, πλην όμως ουδείς ενδιαφέρθηκε και προκειμένου αυτός, να την βλέπει να σκευρώνει, την χάρισε σε μία αντικαρκινική εταιρεία, καθώς μάλιστα η σύζυγός του είχε περάσει και αυτή μία περιπέτεια τέτοιας φύσεως.



Το δε καλύτερο όλων, -«αν έχεις τύχη διάβαινε!», που λέει και ο λαός μας-, ύστερα από αυτήν την σπουδαία χειρονομία του, η Εφορία εκεί, θα του επιστρέψει σαράντα εκατομμύρια, ως ανταμοιβή της θεάρεστης πράξης του.



Αυτά τα καλά έχει η Αμερική, ενώ αύριο στην χώρα μας η ΑΔΕΔΥ απεργεί επικαλούμενη πως είμαστε φτωχοί.

ΥΓ. Διαβάζω, πάντως, πως το χρέος των πτωχών νοικοκυριών στις ΗΠΑ έχει αγγίξει τα 17,7 τρισεκατομμύρια.



error: Content is protected !!