ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝΕ ΧΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝΕ ΧΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Έτοιμες να κλάψουνε χήρες και παντρεμένες στην Ελλάδα, μετά τις Ευρωεκλογές, τόσο για το πολιτικό κόμμα, το οποίο στηρίζουν και... ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝΕ ΧΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Έτοιμες να κλάψουνε χήρες και παντρεμένες στην Ελλάδα, μετά τις Ευρωεκλογές, τόσο για το πολιτικό κόμμα, το οποίο στηρίζουν και θα χάσει, όσο και πολύ περισσότερο και μονίμως, για την κυβερνητική απόφαση να κόψουν κατά πενήντα τοις εκατό τις συντάξεις χηρείας.



Κάποιες χήρες δε, νυν ή μέλλουσες, οι οποίες λαμβάνουν ή θα λαμβάνουν, -αφ’ ότου χηρεύσουν-, το μέρισμα της κατώτατης εν ζωή του συζύγου τους σύνταξη, μάλλον θα πρέπει να το σκεφτούν αν μπορούν να ζήσουν χωρίς προβλήματα.

Μήπως θα ήταν καλύτερα στο μέλλον να μην παντρεύονται, να δουλεύουν και να παίρνουν την δική τους σύνταξη, όποια και αν είναι αυτή;



Να σημειωθεί πως η περίπτωση δεν είναι καινούργια, καθώς επεβλήθη κατά τον καιρό των Μνημονίων, πλην όμως είχε εφαρμοστεί επί των ευημερούντων  συνταξιούχων του Δημοσίου και του ΟΓΑ, και τώρα απλώς επεκτείνεται και στον ιδιωτικό τομέα.



Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και υποστηρίζει πως «είναι δεκάδες χιλιάδες οι δικαιούχοι που θα τύχουν νέων περικοπών στις συντάξεις χηρείας που λαμβάνουν, ενώ θα κληθούν να επιστρέψουν και αναδρομικά ποσά προς τα Δημόσια Ταμεία, καθώς το μέτρο θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο του 2020».



Οι συνταξιούχοι καλούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην εφαρμοστεί η νομοθεσία που περικόπτει στο μισό τις συντάξεις χηρείας εξ ιδίου δικαιώματος και για δικαιούχους που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα και παράλληλα ζητούν από το Υπουργείο Εργασίας νομοθετική ρύθμιση «ώστε να παραμείνει η καταβολή των συντάξεων χηρείας στο 70% των αρχικών ποσών, εφ’ όρου ζωής του κάθε δικαιούχου».



error: Content is protected !!