ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ο καθένας από εμάς, οι Κυβερνήσεις και οι νόμοι, μπορεί να βλέπουν κατά διάφορους τρόπους το δικαίωμα στέγης στους πολίτες... ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ο καθένας από εμάς, οι Κυβερνήσεις και οι νόμοι, μπορεί να βλέπουν κατά διάφορους τρόπους το δικαίωμα στέγης στους πολίτες ολόκληρου του πλανήτη. Κι ενώ πολλοί ιθαγενείς, δεν έχουν ακόμη περάσει στην εξέλιξη κατοικίας και τους αρκεί μία καλύβα, στον υπερπολιτισμένο κόσμο μας, η στέγαση παρουσιάζει πολλά και ποικίλα προβλήματα.



«Η πρόσβαση στη στέγαση θα πρέπει να είναι δικαίωμα και όχι κερδοσκοπική επιχείρηση», δήλωσε ο Πέδρο Σάντσεθ, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ανακοινώνοντας το τέλος του προγράμματος «χρυσής βίζας», την οποία και η Ελλάδα εκμεταλλεύεται, προσφέροντας απίθανες ευκαιρίες σε ξένους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να αγοράζουν πανάκριβα σπίτια, έναντι των όσων κατατρεγμένων φτάνουν στην χώρα μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση τους προσφέρει δωρεάν ανέσεις για να επιβιώσουν..



«Οι μεγάλες πόλεις βιώνουν πολύ πιεσμένες αγορές και είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί αξιοπρεπής στέγαση για εκείνους που ήδη ζουν, εργάζονται και πληρώνουν τους φόρους τους», πρόσθεσε ο Ισπανός Πρωθυπουργός.



Αν το ίδιο συνέβαινε και στις υπόλοιπες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, ίσως έπαυε η στέγαση να ήταν είδος υπερπολυτελείας και έβρισκαν και οι εντόποιοι κατατρεγμένοι στέγη υπό τον ήλιον.





error: Content is protected !!