ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ; ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ακάθεκτοι, οι πολιτικοί αρχηγοί μας, προχωρούν προς τις Ευρωεκλογές. Όλοι από αυτούς, και ο καθένας χωριστά θέλουν να εκλεγούν αυτοί... ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ακάθεκτοι, οι πολιτικοί αρχηγοί μας, προχωρούν προς τις Ευρωεκλογές. Όλοι από αυτούς, και ο καθένας χωριστά θέλουν να εκλεγούν αυτοί και οι προτεινόμενοί τους και δυστυχώς οι ημέρες που απέμειναν είναι ακόμη πολύ λίγες, και δεν ξέρω αν πρόλαβαν να πείσουν τους ψηφοφόρους, επιστολικούς και αυτοπρόσωπους ποιόν από όλους να ψηφίσουν, έστω και αν τους θύμισαν πως αυτά που ήξεραν τέλειωσαν και πως αν δεν πάνε όλοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα τους τιμωρήσουν με πρόστιμο έως και 50. 000 ευρώ, σύμφωνα με τον περί αυτού, νόμο.



 Ο κάθε ένας τους, με τα πόδια στους ώμους έτρεξε όλο το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζουν να τρέχουν, προκειμένου να πετύχουν το ποθούμενο, αλλά όσα και να υπόσχονται, δεν φαίνεται να πείθουν Οι πολιτικοί, άλλωστε, πάντα και σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, υπόσχονται, αλλά οι μετέπειτα συνθήκες, -πότε το ένα, πότε το άλλο-, συχνά τους αναγκάζουν να αναβάλλουν ή και να μην εκπληρούν τις υποσχέσεις.



Τώρα μάλιστα, με όλα αυτά, τα οποία αντιμετωπίζουμε, τα πράγματα είναι δυσκολότερα για να επιλέξουμε ανάμεσα σε αυτούς που ήσαν πριν και επιμένουν, αυτούς που είναι τώρα και φυσικά κρίνονται εκ των πραγμάτων, και σε αυτούς που πρωτοεμφανίζονται.



Φτώχεια, πληθωρισμοί, εγκληματικότητα, προβλήματα σε πολλούς τομείς, όπως στην Υγεία, την ακρίβεια και το δύσκολο ως προς το ζην, μάλλον καθιστούν σκεπτικούς τους ψηφοφόρους.



Τα τρία κυριότερα κόμματα, τα οποία ανταγωνίζονται, σε λίγες ημέρες, έχουν λίγο ως πολύ δώσει, κατά το απώτερο και εγγύτερο παρελθόν, αλλά και κατά το παρόν-, τις εξετάσεις τους.

Ας μην ξεχνάνε δε, πως ο κάθε υποψήφιος είναι ένα κομμάτι του λαού του και πως αυτόν εκπροσωπεί με την δική του επιλογή. Η οποία εύκολα μπορεί να μετατεθεί σε άλλους εκλεκτούς σε περίπτωση διαψεύσεων της εμπιστοσύνης του και των προσδοκιών τους.



Στις λίγες ημέρες που μένουν, ποιός από όλους θα μπορέσει, στα σοβαρά, να μας πείσει;

error: Content is protected !!