ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ. ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΛΛΑ … ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ… ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ. ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΛΛΑ … ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ…
Μάνος ΔερτούζοςΔημοτικός Σύμβουλος ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ Παρέμβαση έκανε ο Συνήγορος του Πολίτη χθες Δευτέρα  3/6/2024 μετά από τις συνεχείς διαμαρτυρίες πολιτών  και... ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ. ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΛΛΑ … ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ…

Μάνος Δερτούζος
Δημοτικός Σύμβουλος

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ

Παρέμβαση έκανε ο Συνήγορος του Πολίτη χθες Δευτέρα  3/6/2024 μετά από τις συνεχείς διαμαρτυρίες πολιτών  και έρχεται  αυτή η παρέμβαση την κατάλληλη στιγμή  να  δικαιώσει  και  την δική μας φωνή διαμαρτυρίας   επί ένα μήνα ,   που σφραγίστηκε  με την μεγάλη συγκέντρωση  που πραγματοποιήσαμε  την Κυριακή 2/6 και φωνάξαμε,  ότι οι πολίτες δεν μπορούν οικονομικά να ανταποκριθούν  στην Κ.Υ.Α για τα μέτρα Πυροπροστασίας.

Ο Συνήγορος του Πολίτη  ανέφερε σε επιστολή του στον Υπ. Περιβάλλοντος,   ότι  οι πυροσβεστικές διατάξεις περί καθαρισμού εκτάσεων που ίσχυαν και ισχύουν μέχρι σήμερα, είναι επαρκείς, πλήρως λειτουργικές και εφαρμόσιμες από όλους τους πολίτες,  τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και των ακινήτων και δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο  που θα οδηγήσουν  σε υπέρμετρη οικονομική επιβάρυνση των .

Μετά από αυτή την παρέμβαση του ΣτΠ  ο Υπουργός  Περιβάλλοντος  αναδίπλωσε  εν μέρει και με ανακοίνωσή του  ανέφερε ότι ειδικά για τη φετινή αντιπυρική περίοδο «συστήνεται η άμεση εφαρμογή τουλάχιστον των προληπτικών μέτρων που προβλέπονται για τα κτίρια χαμηλής επικινδυνότητας».Συγχρόνως όμως  από τα λεγόμενά του διατηρεί το «χαράτσι» του  «Ειδικού Επιστήμονα» που θα υποχρεωθούν οι πολίτες να κάνουν έκθεση επικινδυνότητας  για την ιδιοκτησία τους κάτι που μας βρίσκει τελείως αντίθετους .

Αναφέρουμε στον κ. Υπουργό ότι οι πολίτες λίγες  μέρες πριν λήξει  η προθεσμία ,   κανείς πολίτης δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτή την πράξη που έχει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση   και τον καλούμε να αναθεωρήσει και αυτή την ενέργεια που δεν βοηθά στην ουσία του προβλήματος  για την πυροπροστασία ακινήτων .Τονίζουμε επίσης για μια ακόμη φορά ότι τα οικόπεδα οι πολίτες τα καθαρίζουν, αλλά έχουν δημιουργηθεί σε όλο το νησί μεγάλες χωματερές  λόγω αδυναμίας του Δήμου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην περισυλλογή με ότι αυτό συνεπάγεται . Αυτό δε αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα  .Εμείς  χθες   3/6 σύμφωνα με την απαίτηση των πολιτών  στην συγκέντρωσή μας,  καταθέσαμε έγγραφο στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (Αρ. πρωτ. 10816)  βάσει του κανονισμού , για συζήτηση του  σοβαρού αυτού θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.Ευχαριστώ προσωπικά την εφημερίδα «Εν Πειραιεί»  και  τον εκδότη Μιχάλη  Χάνδακα για την συνεχή βοήθεια  και συμπαράστασή του  στο θέμα της πυροπροστασίας και όχι μόνο.

Σας  δημοσιοποιώ τις ενέργειες  που πρέπει να κάνετε  για να δηλώσετε το οικόπεδό σας όταν το καθαρίσετε. Ευχαριστώ τον  Μηχανικό κ. Άγγελο Χειρδάρη για την σύνταξη του σχετικού βοηθήματος.error: Content is protected !!