ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΓΟΗΤΕΙΑΣ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΓΟΗΤΕΙΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η αλήθεια είναι, πως ύστερα από τις τόσες επιθέσεις, τις οποίες έχει δεχθεί αφ’ ότου πάτησε το πόδι του στην... ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΗΣ ΓΟΗΤΕΙΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η αλήθεια είναι, πως ύστερα από τις τόσες επιθέσεις, τις οποίες έχει δεχθεί αφ’ ότου πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, έως και σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφανος Κασσελάκης.



Κι ενώ ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ανησυχούσε σφόδρα για το «πόθεν έσχες» του πολιτικού αντιπάλου τους, δήλωνε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», με πόνο πως αναγκάστηκε να πουλήσει ακίνητα για να σπουδάσει τα παιδιά του, εκείνος, απαντούσε (ο κύριος Κασσελάκης) αναρωτιόταν δημοσίως στην Θεσσαλονίκη, πώς τύχαινε να έχει ακόμη τριάντα εννέα άλλα στην κυριαρχία του και πώς τα απέκτησε, ενώ ζητούσε παράλληλα, να υποβάλλει δημοσίως και ο κύριος Μητσοτάκης το «πόθεν έσχες» του.



Μα, τί ήταν να το ξεστομίσει; Εχθές, οι φίλα προσκείμενες στον Πρωθυπουργό εφημερίδες, του επιτέθηκαν, με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια είναι η αλήθεια, και ενώ πέτυχαν, είκοσι επτά ημέρες νωρίτερα, -πριν λήξει η νόμιμη προθεσμία-,  να εξαναγκάσουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει τα πάντα, -με το νι και με το σίγμα- τα περιουσιακά και άλλα οικονομικά και φορολογικά στοιχεία-, άντε «ξανά-μανά» να θέλουν να μάθουν από την αρχή αν είναι νόμιμα ή όχι, την στιγμή δε που εκείνος δήλωσε κατηγορηματικά πως οι ΗΠΑ δεν είναι Ελλάδα, και πως εκεί κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει, ή να λέει ψέματα, γιατί βρίσκει άδικα τον μπελά του.



Τα γράφω αυτά, γιατί αναρωτιέμαι αν η ουσία των ευρωεκλογών είναι το «πόθεν έσχες» του καθενός, και αν ναι, γιατί δεν το εξετάζει και δεν το απαιτεί η ίδια η Κομισιόν, παρά σε τοπικό και προσωπικό επίπεδο καταγίνονται με την υπόθεση αυτή τα πολιτικά κόμματα.

Σε τελευταία ανάλυση δε, αυτήν την στιγμή, οι έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεινοπαθούν από φτώχεια, ακρίβεια, πληθωρισμό, φόρους επί φόρων, έλλειψη υγειονομικής φροντίδας, έξαρση εγκληματικότητας, «κουρέματα» σε συντάξεις, -όπως  χηρείας- και επιδομάτων, έλλειψη αστυνόμευσης, και άλλων πολλών, μάλλον δεν ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα, αν οι «κατηγορούμενοι» βρίσκονται σε θέση να αποδείξουν την αλήθεια, και αναμφισβήτητα έχουν κουραστεί από υποσχέσεις, οι οποίες δεν υλοποιούνται, -από όπου και αν προέρχονται αυτές-, και πιστεύω ανάλογα με τα προβλήματά του ο καθένας θα οδηγηθεί στις κάλπες.



Ο Πρωθυπουργός, άλλωστε, γιατί να φοβάται αφού συμβιβάζεται και με το 33% να κερδίσει το παιχνίδι; Τώρα αν ο κύριος Κασσελάκης απειλεί τον αντίπαλο, καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τον ανεβάζουν όλο και πιο ψηλά, θα δείξουν τα αποτελέσματα.

Όσο για την ελκυστικότητα, και οι δύο είναι γοητευτικοί, αλλά τον νεότερο, δεν τον έχουμε ζήσει ακόμη και πολλοί είναι αυτοί, οι οποίοι γοητεύονται από κάτι το πολύ νέο, πολύ ωραίο και άφθαρτο.



error: Content is protected !!