ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών,και τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας,  όλο και περισσότερο ανησυχούν για το τί... ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών,και τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας,  όλο και περισσότερο ανησυχούν για το τί θα αποκαλύψει, τυχόν αναπάντεχα, το άνοιγμα της κάλπης. Κάποιοι, ίσως να μην το βάλουν και τόσο μαράζι και τους δοθεί η χρονική ευκαιρία να οργανωθούν και αρματωθούν καλύτερα για τις εθνικές εκλογές, άλλοι όμως, μπορεί και να μαραζώσουν. Βλέπεις, τις κάλπες δεν μπορείς να τις ψυχολογήσεις και τόσο εύκολα.



Τώρα, λίγο έως πολύ και οι ψηφοφόροι, έχουν τις απόψεις τους και ιδιαίτερα οι πλέον ηλικιωμένοι, καθώς έχουν ψηφίσει πολλές φορές κατά την διάρκεια του βίου τους και έχουν εμπιστευθεί κατά καιρούς διάφορα πολιτικά κόμματα και διάφορους πολιτικούς αρχηγούς και βουλευτές, και για να λέμε την αλήθεια, έχουν κάποιες πικρές, κατά καιρούς, εμπειρίες.



Αυτή τη φορά δε, τους έρχεται μάλλον δύσκολο να αποφασίσουν, καθώς πολλά προβλήματα υπάρχουν στην χώρα μας και καθημερινώς αυξάνονται, χωρίς να υπάρχει μία διαφαινόμενη ελπίδα, αντίθετα, ακόμη και παραμονές αυτών των εκλογών, οι Έλληνες διαβάζουν στις εφημερίδες και τρομοκρατούνται, πως αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ, κατάσχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί έως και τα ακίνητα όσων χρωστούν στο Δημόσιο και δεν έχουν σεβαστεί τους πρώην διακανονισμούς των χρεών τους, χωλαίνει η δημόσια υγεία, θεριεύει τραγικά η εγκληματικότητα, προστίθενται όλο και νέοι φόροι με διάφορα προσχήματα, αγωνιούν οι αγρότες, κουρεύονται επιδόματα, οι χαμηλές συντάξεις εξακολουθούν να μην επαρκούν για όλα τα έξοδα των δικαιούχων, έτσι που ακόμη και η εφημερίδα «Η Άποψη» της 1ης Ιουνίου να αναφέρει σε πρωτοσέλιδό της πως «Αν δεν πιάσει το 33% ο Μητσοτάκης θα πάει σε ανασχηματισμό», σαν να φταίνε οι Υπουργοί του για όλα αυτά που συμβαίνουν και δυσαρεστείται ο ψηφοφόρος.



Φυσικά, ο αρμόδιος Υπουργός, δήλωσε από πλευράς του πως γίνεται αποκλιμάκωση τιμών και κάποιοι πήραμε ανάσα, αμέσως μετά όμως, προσπαθώντας να εξηγήσει το πρόβλημα της ακρίβειας, το οποίο μας έχει διαλύσει, έκανε σύγκριση με τις φθηνότερες από την Ελλάδα τιμές που υπάρχουν στην Γερμανία, αιτιολογώντας πως αυτό συμβαίνει γιατί, γιατί οι Γερμανοί χρησιμοποιούν προϊόντα κατώτερης ποιότητας από αυτά που χρησιμοποιούμε οι Έλληνες, και κάποιοι άλλοι μας έχουν συστήσει να αντικαταστήσουμε ή να διαγράψουμε κάποια διατροφικά είδη τα οποία κοστίζουν και μόνον οι πλούσιοι μπορούν να τα απολαμβάνουν, ώστε να ζήσουμε και οι φτωχότεροι.



Καλά, το φταίξιμο δικό μας γιατί δεν το είχαμε  τόσον καιρό από μόνοι μας,  αλλά και τέτοια λόγια δεν λέγονται, και εν όψει ευρωεκλογών, μάλιστα.



error: Content is protected !!