ΤΕΛΙΚΩΣ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ; ΤΕΛΙΚΩΣ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Μπορεί ο αλήστου μνήμης Γεώργιος Παπανδρέου να ήθελε, ακόμψως, να μας πείσει τότε πως «λεπτά έχουμε» και αμέσως μετά, μας... ΤΕΛΙΚΩΣ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Μπορεί ο αλήστου μνήμης Γεώργιος Παπανδρέου να ήθελε, ακόμψως, να μας πείσει τότε πως «λεπτά έχουμε» και αμέσως μετά, μας κατηγόρησε ως «τεμπέληδες», αλλά και το  ΔΝΣ μας κήρυξε σε πτώχευση, και σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση έρχεται να αναγνωρίσει πως ανάμεσα στους εταίρους της, η Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από άλλους.



Έτσι είναι η Πολιτική και αυτά λένε συχνά οι πολιτικοί, όπως και τώρα, εν όψει Ευρωεκλογών γίνεται και εκεί που νομίζουμε πως είμαστε πένητες και ψωμολυσσάμε, νάσου και μας έρχονται πολύ ευχάριστες, δίπλα στις πολύ δυσάρεστες, ειδήσεις.



Τόλμησε να πει και ο κύριος Κασσελάκης να υποσχεθεί μία άλλη Ελλάδα, όπου οι πολίτες της δεν θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και θα έχουν καλές συντάξεις, μισθούς και δωρεάν Υγεία, και αμέσως έφτασε η απάντηση από τον Πρωθυπουργό πως ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει βαλθεί σώνει και καλά να πτωχεύσει την Ελλάδα και να μην υπάρχουν στα ταμεία μας, ούτε χρήματα για τους συνταξιούχους, που ούτως ή άλλως τα φέρνουν αρκετά δύσκολα, όπως το ομολόγησε και μία ηλικιωμένη στον ίδιο, σαν τον πλησίασε να του εκφράσει τον πόνο της, και εκείνος την παρέπεμψε στην Εκκλησία.



Σαν να μην θέλουμε δηλαδή να συνεχιστεί αυτό το «σαξές στόρυ», το οποίο ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση ενθουσιασμένη γι’ αυτό, και τώρα μάλιστα που η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα πριν την Ευρώπη και που έχουμε φτάσει σε τέτοια ευμάρεια, όπου ένας Υπουργός μπορεί άνετα να φρεσκάρει το γραφείο του ξοδεύοντας έξη χιλιάδες ευρώ, μόνο για λουλούδια.



Από την άλλη πλευρά, οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας καταχαίρονται, γιατί 387 από αυτούς, βρήκαν απάγκιο στην φιλανθρωπία της Ένωσης Εφοπλιστών και του Συλλόγου «Μαζί για το παιδί», οι οποίοι αναλαμβάνουν να τους καλύπτουν τα μηνιαία απαραίτητα έξοδά τους.



«Το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω; Μία ευρωπαϊκή Ελλάδα», διακηρύσσει ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πως για κάτι τέτοιο, χρειάζονται πάρα-πολλά χρήματα, ενώ παράλληλα, οι δημοσκοπήσεις, -δικές μας και ξένες-, λένε πως η φτώχεια βασιλεύει στην χώρα μας.

Τελικά, θα μας πει κάποιος αν όντως υπάρχουν ή όχι χρήματα, και ποιοί είναι αυτοί, οι οποίοι τα έχουν και τα διαχειρίζονται, γιατί τα φαινόμενα είναι διαφορετικά στα μάτια μας;

error: Content is protected !!