ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πέρασαν σιγά-σιγά της ξεγνοιασιάς οι ημέρες και έφτασε αυτή η άλλη, η σημερινή, της ανησυχίας, αυτή των Ευρωεκλογών, που δεν... ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πέρασαν σιγά-σιγά της ξεγνοιασιάς οι ημέρες και έφτασε αυτή η άλλη, η σημερινή, της ανησυχίας, αυτή των Ευρωεκλογών, που δεν ξέρω πώς οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι τις αντιλαμβάνονται στις χώρες τους, εμείς πάντως, εδώ στην Ελλάδα, τις αντιμετωπίζουμε με ανάμεικτα συναισθήματα, καλά, κακά, με δέος πριν από όλα, φόβο και ανησυχία, και άλλα πολλά.



Εδώ που τα λέμε βέβαια, δεν είναι και κάτι το τόσο σπουδαίο, το οποίο να μας κάνει να τρέμουμε, πέραν του ότι η εκλογή ενός ευρωβουλευτή, του προσδίδει «πρεστίζ» και μία σχετική οικονομική εξασφάλιση, και παράλληλα στην χώρα του, -ή, τουλάχιστον στην χώρα μας-, δίνει την ευκαιρία της αίγλης στο με περισσότερες ψήφους πολιτικό κόμμα να επαίρεται και να πιστεύει πως είναι αρεστό, στους ψηφοφόρους του, -ότι, δηλαδή δεν τους έχει απολέσει κατόπιν της πολιτικής την οποίαν εξασκεί, πολύ δε περισσότερο αν οι ψήφοι αυτοί ανέβουν έστω και λίγο πιο ψηλά, και τότε ξεκινούν οι πανηγυρισμοί.



Από τo «Google», αντιγράφω περί του έργου του Κοινοβουλίου αυτού και των σκοπών του, οι οποίοι φαίνονται εξαίρετοι:

«Μαζί με εκπροσώπους των κυβερνήσεων των χωρών της ΕΕ, οι ευρωβουλευτές διαμορφώνουν και αποφασίζουν για νέους νόμους που επηρεάζουν όλες τις πτυχές της ζωής σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τη στήριξη της οικονομίας και την καταπολέμηση της φτώχειας έως την κλιματική αλλαγή και την ασφάλεια.



»Οι ευρωβουλευτές θέτουν στο επίκεντρο σημαντικά πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά θέματα και υποστηρίζουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα και κράτος δικαίου.

»Το Κοινοβούλιο εγκρίνει τον προϋπολογισμό της ΕΕ και ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο δαπανώνται τα χρήματα. Εκλέγει επίσης τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διορίζει τους Επιτρόπους της και τους κρατά υπόλογους».



Τόσα χρόνια μετά την ίδρυση αυτού του Κοινοβουλίου, οι ευρωπαίοι πολίτες, έχουν διαμορφώσει πλέον τις απόψεις τους για τις φροντίδες και τα επιτεύγματά του, καθώς και τις επιτυχίες όσον αγωνίζονται μετά μένους να κερδίσουν μία θέση, σαν ευρωβουλευτές, στους κόλπους του.

Το αύριο, θα μας παραχωρήσει την χαρά να δούμε τί και ποιούς θα φέρει. Αύριο οι ψηφοφόροι. Καλούνται και όσοι πάνε, θα πάνε να αναδείξουν τους εκλεκτούς τους και να τους απονείμουν με μία ψήφο τους τα εύσημα.



error: Content is protected !!