Πενήντα υπάλληλοι μεγάλου δήμου κατηγορούμενοι στα δικαστήρια Πενήντα υπάλληλοι μεγάλου δήμου κατηγορούμενοι στα δικαστήρια
Πενήντα εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, σύρονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για παράλειψη υποβολής Πόθεν Εσχες. Η υπόθεση αφορά υπαλλήλους, που τοποθετήθηκαν μέλη της Επιτροπής παραλαβής προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ... Πενήντα υπάλληλοι μεγάλου δήμου κατηγορούμενοι στα δικαστήρια

Πενήντα εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, σύρονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για παράλειψη υποβολής Πόθεν Εσχες.



Η υπόθεση αφορά υπαλλήλους, που τοποθετήθηκαν μέλη της Επιτροπής παραλαβής προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Πατρέων το 2018 και εξαιτίας της συγκεκριμένης ιδιότητας του ήταν υποχρεωμένοι, σύμφωνα με τον νόμο, να υποβάλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης, για το συγκεκριμένο έτος.



Οι εργαζόμενοι πάντως υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να καταθέσουν Πόθεν Εσχες, διότι ο Δήμος Πατρέων δεν τους είχε ενημερώσει σχετικά.



Ωστόσο πλέον καλούνται να παραστούν την Παρασκευή 19 Ιουλίου ως κατηγορούμενοι στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών «για την αξιόποινη πράξη της παράλειψης υποβολής Πόθεν Εσχες»!



Η σχετική ποινή επισύρει πρόστιμο εκατοντάδων ευρώ, ενώ θα πρέπει να επωμιστούν και τα σχετικά λογιστικά και δικαστικά έξοδα. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο δήμος Πατρέων «νίπτει τα χείρας» του και υποστηρίζει ότι έπρεπε οι ίδιοι να γνωρίζουν το θέμα.





aftodioikisi.gr

error: Content is protected !!