Φαντασμαγορική βραδιά χορού από τον Χορευτικό Σύλλογο Τίνας Μπεγνή Φαντασμαγορική βραδιά χορού από τον Χορευτικό Σύλλογο Τίνας Μπεγνή
Γράφει η Λίλυ Νούραη Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ο Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Τίνας Μπεγνή, παρουσίασε χορογραφίες και χορούς για το ευρύτερο κοινό,... Φαντασμαγορική βραδιά χορού από τον Χορευτικό Σύλλογο Τίνας Μπεγνή

Γράφει η Λίλυ Νούραη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ο Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Τίνας Μπεγνή, παρουσίασε χορογραφίες και χορούς για το ευρύτερο κοινό, στο κατάμεστο θεατών «Ευριπίδειο» Θέατρο, κατά την διάρκεια μίας καυτής καλοκαιρινής βραδιάς, την οποία όμως δρόσισε το υπέροχο θέαμα, το οποίο κατά κάποιο τρόπο, έφερε μπροστά στα μάτια μας αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, καθώς το θέμα, γύρω από το οποίο περιστράφηκαν οι εκτελεστές, άγγιζε θέματα παιδικών παραμυθιών και θεμάτων.

Ο Μίκυ και η Μάους, μας υποδέχθηκαν «μέσα στην τρελή χαρά» και μας οδήγησαν στο μονοπάτι αυτών των αναμνήσεων, με χορευτικά σχήμα στην Ζούγκλα, σε Πύργους, σε ιστορίες με Νεράϊδες, Βασιλοπούλες, Βασιλόπουλα και δάση με Μάγισσες, αλλά και τρυφερά λουλουδάκια, τα οποία αναπαρίσταναν νήπια γεμάτα γλυκύτητα και χάρη.



Οι δασκάλες της Σχολής του Συλλόγου, είχαν δώσει την ψυχή τους και είχαν συγκροτήσει, για το κοινό, ένα χορευτικό υπερθέαμα, το οποίο θα ζήλευαν ακόμη και επαγγελματικές παραστάσεις χορού.  

Αλλά και άλλες αναμνήσεις έλαβαν χώρα στην ωραία αυτή πολιτιστική βραδιά, όπου η ιδρύτρια του Συλλόγου Τίνα Μπεγνή, -αφού πρώτα η Ρούλα Μπεγνή-Μεϊμάρογλου μας μίλησε για τα πρώτα χρόνια του Συλλόγου από το 1986 και εδώ, εκείνη-, θεώρησε υποχρέωση να τιμήσει δύο ανθρώπους, οι οποίοι με τον τρόπο τους ο καθένας, στάθηκαν δίπλα της και προσέφεραν.



Ο πρώτος από αυτούς, ήταν ο Ντίνος Κουμπάτης, ο οποίος από την ίδρυση του Συλλόγου μέχρι και σήμερα έχει σταθεί σταθερά δίπλα στην εξέλιξή του, και ο Κώστας Κοκλιώτης, ο οποίος εδίδαξε αρχικά τον κουλουριώτικο χασάπικο χορό, τον οποίον γνώριζαν μόνο μεμονωμένα άτομα και έτσι έγινε κτήμα όλων.



Σήμερα, ο Σύλλογος προχωρά σταθερά υπό την διεύθυνση της Ρούλας Μπεγνή. Λαμβάνει μέρος σε Φεστιβάλ χορού και άλλες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και κερδίζει διαρκώς βραβεία και μετάλλια, τα οποία φέρνει στην Σαλαμίνα, αποτελώντας παράλληλα και έναν σπουδαίο καλλιτεχνικό παράγοντα στο ιστορικό νησί, σεβόμενος την παράδοση και συγχρόνως ακολουθώντας την εξέλιξη του χορού διεθνώς.  



Την παράσταση διακρίναμε να παρακολουθούν με ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων και οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Σοφία Λαλούση-Καρνέση και Νίκος Κόγιας, η Επικεφαλής της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης  κυρία Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη με τον σύζυγό της, η δημοτική σύμβουλος Βιβή Αγαπίου, η γνωστή αοιδός και ηθοποιός Μαρία Μπεγνή, και πολλοί άλλοι.                                                                                               





error: Content is protected !!