“Νέο τμήμα εσωτερικού ελέγχου για το Δήμο Σαλαμίνας- Και άλλο προεκλογικό γραμμάτιο προεξοφλείται από τη δημοτική αρχη” “Νέο τμήμα εσωτερικού ελέγχου για το Δήμο Σαλαμίνας- Και άλλο προεκλογικό γραμμάτιο προεξοφλείται από τη δημοτική αρχη”
Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ανακοινώθηκε η δημιουργία τμήματος εσωτερικού ελέγχου. Μια πολύ καλή κίνηση που μπορεί εξ’ορισμού να βελτιώσει και να ενισχύσει... “Νέο τμήμα εσωτερικού ελέγχου για το Δήμο Σαλαμίνας- Και άλλο προεκλογικό γραμμάτιο προεξοφλείται από τη δημοτική αρχη”

Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ανακοινώθηκε η δημιουργία τμήματος εσωτερικού ελέγχου. Μια πολύ καλή κίνηση που μπορεί εξ’ορισμού να βελτιώσει και να ενισχύσει τις συνθήκες διοίκησης και διαχείρισης του Δήμου, με γνώμονα την αντικειμενικότητα και τους κανόνες δεοντολογίας.

Κάπου εδώ όμως ο νομοθέτης που μας έδωσε αυτό το εργαλείο δεν προέβλεψε το τι εστί Δήμος Σαλαμίνας. Ο λόγος για την τοποθέτηση στη θέση της προϊστάμενης του τμήματος στενού συγγενικού προσώπου ατόμου που υπήρξε υποψήφιος με τον συνδυασμό του Δημάρχου αλλά τελικά δεν εκλέχτηκε. Για άλλη μια φορά αυτή η δημοτική αρχή μας επιβεβαιώνει δυστυχώς πως έχει χάσει κάθε επίγνωση και επαφή με την αμεροληψία και τη χρηστότητα των διαδικασιών.

Πώς είναι δυνατόν ένα άτομο τόσο στενά συνδεδεμένο με τη παρούσα διοίκηση να μπορέσει να ασκήσει αμερόληπτα τα καθήκοντα του ελέγχοντας την πιθανότητα κάποιας ατασθαλίας ή ακόμα και απάτης;

Πολλά τα ερωτηματικά και οι αμφιβολίες. Ειδικά αν σκεφτεί κάνεις ότι με τον καιρό βλέπουμε να τοποθετούνται σε έμμισθες θέσεις και θέσεις-κλειδιά άνθρωποι από το lobby των “δυσαρεστημένων” του συνδυασμού του Δημάρχου.

Αλλά πολλοί οι δυσαρεστημένοι και λίγες θέσεις … Δήμαρχε, κουράγιο!

error: Content is protected !!