Σε κίνδυνο η Ι.Μ Φανερωμένης;- Δείτε το γιατί Σε κίνδυνο η Ι.Μ Φανερωμένης;- Δείτε το γιατί
Το πρόβλημα με τα εξω-οικιακά είναι γνωστό σε όλους και με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί σοβαρότατο κίνδυνο για όλο το νησί ,... Σε κίνδυνο η Ι.Μ Φανερωμένης;- Δείτε το γιατί

Το πρόβλημα με τα εξω-οικιακά είναι γνωστό σε όλους και με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί σοβαρότατο κίνδυνο για όλο το νησί , το οποίο έχει μετατραπεί σε εν δυνάμει μπαρουταποθήκη.

Ο βαθμός δε επικινδυνότητας μεγαλώνει από την σαφέστατη έλλειψη προγραμματισμού, τουλάχιστον, που επιδεικνύει η δημοτική αρχή στην ολότητά της.

Πρόσφατα είχαμε φωτιά σε άτυπη χωματερή στα Σελήνια, πλησίον του Πυλού. Η χωματερή στην οδό Αγαμέμνωνος στη Κακή Βίγλα που συνορεύει με δάσος στα 50 μέτρα είναι ένα ακόμη επικίνδυνο σημείο. Και πόσα άλλα σημεία θα μπορούσαμε να αναφέρουμε. Αυτό όμως που μας έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι οι καθαρισμοί των εξω-οικιακών μοιάζουν να έχουν τη λογική “ότι του φανεί του λωλοστεφανή” ή όποιος μας φωνάξει περισσότερο και ανάλογα αν είναι “καλό παιδί” .

Πρόσφατα και σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας καθαριότητας καθαρίστηκε η παραλιακή οδός Αγ.Γεωργίου-Στενό Φανερωμένης, Σε απλά ελληνικά τα συνεργεία του Δήμου πήγαν στο Στενό. Καθάρισαν δε αυτά που βλέπει ο πολύς κόσμος.

Δεν καθάρισαν όμως το πιο επικίνδυνο σημείο που υπάρχει στο Στενό , το οποίο ενέχει σοβαρό κίνδυνο για το δάσος της Φανερωμένης αλλά και για την ίδια τη Ιερά Μονή, λόγω του πλήθους και της σύστασης των εν λόγω εξω-οικιακών αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών της περιοχής.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δεν τους έχει ενημερώσει κανείς. Ούτε για το πλήθος ούτε για τη σύσταση της εν δυνάμει καύσιμης ύλης αλλά ούτε και για τον κίνδυνο που διατρέχει η Ιερά Μονή. Αυτό όμως θα ήταν ψέμα.

Αυτό δε που αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο τελικά για το νησί είναι η πολιτική αλαζονεία που έχει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας. Το σπίτι του κάθε Κουλουριώτη όπως πρόσφατα αποκάλεσε τη Ιερά Μονή σε ένα από τα λογύδρια του ο δήμαρχος ΚΙΝΔΥΝΕΎΕΙ με απόλυτη ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Σαν “ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ” καλούμε, για τελευταία φορά , όλους τους αρμόδιους να επέμβουν άμεσα και να καθαριστεί ο εν λόγω χώρος ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για την Ιερά Μονή Φανερωμένης.

error: Content is protected !!