Νέα κατάρριψη drone από την φρεγάτα «Ψαρά» στον κόλπο του Αντεν Νέα κατάρριψη drone από την φρεγάτα «Ψαρά» στον κόλπο του Αντεν
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΨΑΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, αντιμετώπισε... Νέα κατάρριψη drone από την φρεγάτα «Ψαρά» στον κόλπο του Αντεν

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΨΑΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, αντιμετώπισε επιτυχώς σμήνος Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs).

Σμήνος μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs) επιτέθηκε εναντίον της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» και στο εμπορικό πλοίο που του παρείχε προστασία τις πρωινές ώρες της Κυριακής στον κόλπο του Άντεν.



Το καλά εκπαιδευμένο πλήρωμα της φρεγάτας χρησιμοποιώντας το σύστημα αντι-drone αντιμετώπισε επιτυχώς το σμήνος drones, που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής.

Ένα από τα drone κατερρίφθη ενώ τα υπόλοιπα απομακρύνθηκαν.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» αντιμετωπίζει επιτυχώς drones των Χούθι και μάλιστα καταφέρνει είτε να τα καταρρίψει είτε να τα απομακρύνει από τους στόχους τους.

Μετά την εμπλοκή αυτή η φρεγάτα όπως ανακοινώθηκε από το ΠΝ συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

tovima.gr











error: Content is protected !!