ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ…..Βαράτε τον μικροπωλητή ……Μην ενοχλείτε τα αφεντικά…… ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ…..Βαράτε τον μικροπωλητή ……Μην ενοχλείτε τα αφεντικά……
του Μάνου Δερτούζου(*) Είπα να ηρεμήσω λίγες μέρες και να μη γράψω μια και οι ζέστες καλά κρατούν. Δεν με αφήνουν όμως τα γεγονότα... ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ…..Βαράτε τον μικροπωλητή ……Μην ενοχλείτε τα αφεντικά……

του Μάνου Δερτούζου(*)

Είπα να ηρεμήσω λίγες μέρες και να μη γράψω μια και οι ζέστες καλά κρατούν.

Δεν με αφήνουν όμως τα γεγονότα και απ ότι βλέπω θα με διαβάζετε όλο το Καλοκαίρι όταν βρίσκεστε στην παραλία.

Το σύστημα που δεχόμαστε ως σωστό και δίκαιο μπορούμε να αποδείξουμε πολύ εύκολα ότι λειτουργεί άδικα εναντίον των φτωχών. 

Με πολύ ευκολία μία υπηρεσία, είτε Δήμος είναι , είτε Περιφέρεια , είτε Κτηματική είτε Αποκεντρωμένη , μπορεί να επιβάλει πρόστιμα στον απλό πολίτη στον φτωχό, αλλά φοβάται να ακουμπήσει τον Πλούσιο επιχειρηματία για τους λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν. Τα παραδείγματα πολλά.

Υπενθυμίζω σε όσους δεν γνωρίζουν ότι το 2017 με εντολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης γκρεμίστηκε ημιτελές σπίτι στο Πανόραμα Β εντός φερόμενης δασικής έκτασης το οποίο σήμερα βρισκόμενο εντός οικιστικής πύκνωσης θα είχε σωθεί!!!!.

Οι αδικίες πάντα θα υπάρχουν με θύματα τους φτωχούς και βιοπαλαιστές.

Ο Δήμος έβαλε πρόστιμο σε μικροπωλητή στο πανηγύρι της Αγίας Κυριακής 1500 ευρώ διότι δεν είχε άδεια και γιατί πάκτωσε την ομπρέλα του στον δρόμο για να μην την πάρει ο αέρας.

Δεν λέω να μην υπάρχουν νόμοι και να μην επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά δεν μπορείς στον μικροπωλητή που πάει να βγάλει το μικρό μεροκάματο να βάζεις πρόστιμο 1500 ευρώ με τόση ευκολία και στο Ναυπηγείο το οποίο δουλεύει παράνομα!!!!! να βάζεις πρόστιμο 500 ευρώ!!! γιατί δεν έχει άδεια εισόδου εξόδου στην επιχείρησή του που είναι βασικό στοιχείο της λειτουργίας του!!!

Και ποιο είναι το παράδοξο, η επιχείρηση παρ όλο που της επεβλήθη αυτό το ελάχιστο πρόστιμο ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ , ενώ ο μικροπωλητής ήταν τόσο δυνατό για αυτόν το χαστούκι του προστίμου… που τον πέθανε….. τον τελείωσε…….

Δεν μπορεί ο Δήμος να επιβάλει πρόστιμο 1500 στον μικροπωλητή με ένα από τα αιτιολογικά ότι πάκτωσε , κάρφωσε την ομπρέλα του στον δρόμο να μην την πάρει ο αέρας , δηλαδή έκανε βλάβη στον δρόμο!!!! ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ , ότι το Ναυπηγείο σκάβει παράνομα με χωματουργικά μηχανήματα αλωνίζει και καταστρέφει τον Αρχαιολογικό χώρο χωρίς άδεια και την παρουσία Αρχαιολόγων!!!!.

Κα να φανταστεί κανείς ότι αυτή την καταστροφή δεν την είδε ο υπάλληλος του Δήμου αλλά ο ίδιος Δήμαρχος που ήταν παρόν σε εκδήλωση του Ναυπηγείου!!!!!.

Εκεί μιλιά….άκρα σιωπή…. Μη μιλάτε μην ενοχλείται…….. εξ άλλου αυτή ήταν η διαχρονική στάσης της παρούσης Δημοτικής αρχής.

Δεν ξεχνάμε τα σαπιοκάραβα που βούλιαζαν στο Ιστορικό λιμάνι όπου δεν είπαν ούτε μία κουβέντα δυσαρέσκειας έτσι για τα μάτια του κόσμου….. ……

Δεν είπαν ούτε μια κουβέντα για το πλοίο που διαλυόταν παράνομα……..ούτε ακόμη όταν αυτό συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από δική μου εισήγηση…..

Καμιά κουβέντα…. Κανένα πρόστιμο ….

Βαράτε τον μικροπωλητή ……

Μην ενοχλείτε τα αφεντικά……

(*) Ο Μάνος Δερτούζος είναι δημοτικός σύμβουλος

error: Content is protected !!