ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΕ ΔΕΡΝΟΥΝ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ, ΑΝ ΔΕ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΟΥ.. ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΕ ΔΕΡΝΟΥΝ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ, ΑΝ ΔΕ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΟΥ..
Χθες 16/7/2024 είδαμε μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας και καθημερινότητας για την απομάκρυνση σιδεριάς που εμπόδιζε την ασφαλή διέλευση των... ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΕ ΔΕΡΝΟΥΝ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ, ΑΝ ΔΕ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΟΥ..

Χθες 16/7/2024 είδαμε μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας και καθημερινότητας για την απομάκρυνση σιδεριάς που εμπόδιζε την ασφαλή διέλευση των πολιτών όπως είπε, προς την παραλία Φλώρας στα Σελήνια Σαλαμίνας.

Θα προσπεράσω το γεγονός ότι χρειάστηκε η παρέμβαση ενός δημάρχου και μίας προέδρου κοινότητας προκειμένου να παρέμβει η αρμόδια υπηρεσία και να ξηλώσει την απίστευτη αυτή “παράνομη” μπάρα που υπήρχε χρόνια τώρα.

Καλά και ωραία μέχρι εδώ, αλλά υπάρχει πάντοτε το αντίβαρο της πραγματικότητας. Το θέμα είναι με ποια οπτική γίνεται η ανάγνωση του προβλήματος. Η μπάρα αυτή τοποθετήθηκε πριν κάποια χρόνια διότι εκεί ακριβώς, υπήρχε γλίστρα για το κατέβασμα σκαφών στη θάλασσα. Κι επειδή ακριβώς εκεί μπροστά είναι το πιο αμμώδες σημείο της παραλίας, επόμενο είναι να μαζεύονται παιδάκια και όχι μόνο. 

Μια μέρα λοιπόν, όπου πολλοί Σεληνιώτες θυμόμαστε, ένα αυτοκίνητο “ξέφυγε” και κατηφόρισε μέχρι τη θάλασσα κι ευτυχώς εκείνη τη μέρα, δεν κινδύνευσε κανείς. Κάποιος, που δεν γνωρίζω, “παρανόμησε” και τοποθέτησε την μπάρα και έκτοτε καταργήθηκε από εκείνο το σημείο η γλίστρα για τα σκάφη και δημιουργήθηκε λίγο παραπέρα, όπου είναι μέχρι και σήμερα. Άρα λοιπόν η μπάρα δεν ήταν ποτέ πρόβλημα και δεν συνιστούσε καμία απολύτως απειλή για την ασφάλεια του πολίτη. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς.

Η επέμβαση λοιπόν της δημοτικής αρχής, θα είχε νόημα αν πράγματι φρόντιζε με κάποιον τρόπο να διασφαλίσει την ασφάλεια που προσέφερε η μπάρα, με κάτι αντίστοιχο. Γιατί τα πλαστικά κολωνάκια δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια, σε περίπτωση που κάποιο αμάξι ξεφύγει πάλι, με δεδομένο ότι εκεί είναι σημείο που παρκάρουν αυτοκίνητα.

Κι αφού αναπολήσαμε το παρελθόν, ας επανέλθουμε στο παρόν και την επικίνδυνη κατάσταση που ζει το νησί μας, με τους τόνους κλαδιών και εξωοικιακών στους δρόμους, να βρίσκονται ακόμη εκεί παρά τις απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους, τα δεκάδες νέα εργαλεία που αγόρασε ο δήμος, την βοήθεια αποκομιδής από άλλους δήμους, επιπλέον κονδύλια του κράτους αλλά και το τμήμα καθαριότητας. Αλλά η δημοτική αρχή με την γνωστή τακτική χαρτοπόλεμου, με μπροστάρη αυτή τη φορά, τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο πολιτικής προστασίας, όπου αντί να έχει την πραγματική αίσθηση του κινδύνου πυρκαγιάς που καραδοκεί σε κάθε γωνιά του τόπου, “αγωνιά” για την ασφάλεια των πολιτών  από…”παράνομες” μπάρες.

Εφαρμογή πολιτικής με “καθρεφτάκια” και όποιος Ιθαγενής κατάλαβε, κατάλαβε..

Υβόνη Αραβανή

Δημοτική Σύμβουλος

error: Content is protected !!