Η Σαλαμίνα καινοτομεί!- με SUV θα μαζεύει τα κλαδιά; Η Σαλαμίνα καινοτομεί!- με SUV θα μαζεύει τα κλαδιά;
Μάλλον ψέματα μας έλεγε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών σε πρόσφατη Δημοτική επιτροπή ότι ο Δήμος δεν μπορεί να προγραμματίσει τίποτα λόγω της οικονομικής ένδειας... Η Σαλαμίνα καινοτομεί!- με SUV θα μαζεύει τα κλαδιά;

Μάλλον ψέματα μας έλεγε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών σε πρόσφατη Δημοτική επιτροπή ότι ο Δήμος δεν μπορεί να προγραμματίσει τίποτα λόγω της οικονομικής ένδειας στην οποία βρίσκεται και περιμένει να δει τι λεφτά θα πάρει από το κράτος για να μπορέσει να κάνει πράγματα.

Μάλλον ψέματα μας έλεγε και ο δήμαρχος. Όταν κατηγορούσε τους κακούς δημότες που πετάνε παντού τα κλαδιά τους και δεν τα πηγαίνουν στο “αδειοδοτημένο” σημείο προσωρινής εναπόθεσης. Μάλλον ψέματα έλεγε σε εθνικό μάλιστα δίκτυο, ότι έχουμε τεράστιο πρόβλημα σαν νησί με τα εξω-οικιακά και ζήταγε απελπισμένος τη βοήθεια του κράτους με επιπλέον επιχορηγήσεις, 2 μέρες μετά την πρόσκλησή του για την αγορά επιβατηγού αυτοκινήτου το οποίο εντέχνως ονόμαζε όχημα καθαριότητας.

Μάλλον ζήταγε επιπλέον χρήματα για να αγοράσει και δεύτερο.

Και αυτό γιατί η Σαλαμίνα καινοτομεί. Χρειαζόταν επειγόντως όχημα με τις κάτωθι προδιαγραφές για την σωστή αποκομιδή:

Αυτό και αν είναι καινοτομία στην αποκομιδή των εξω-οικιακών που έχουν πνίξει το νησί και φυσικά αφού είναι από ιδίους πόρους και ανταποδοτικά θα καλυφθούν από τη πρόσφατη αύξηση των δημοτικών τελών. Πληρώνουν παραπάνω οι δημότες λοιπόν για να αγοράσει SUV η καθαριότητα.

Φυσικά υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Αυτή που λέει ότι το κόστος του καινούργιου οχήματος θα καλυφθεί από την πρόσφατη επιχορήγηση για την αποκομιδή των εξω-οικιακών, αφού φυσικά γίνουν πρώτα οι κατάλληλες λογιστικές παρεμβάσεις (βλέπε αναμορφώσεις). Δεν θέλουμε φυσικά να πιστέψουμε κάτι τέτοιο, γιατί αυτό θα σήμαινε σε απλά ελληνικά ότι η δημοτική μας αρχή “φτύνει πατόκορφα” τον κο Σκυλακάκη, τον κο Κικίλια, και όλη τη κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό μαζί, εξαπατώντας τους και θεωρώντας τους ηλίθιους. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν θέλουμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο , αλλά υπάρχουν πολλές ενδείξεις προς αυτή τη κατεύθυνση και σε άλλες περιπτώσεις (ναυαγοσωστική κάλυψη. Α να μην ξεχάσουμε και τον Περιφερειάρχη που έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα πολιτικής προστασίας τη στιγμή που το νησί έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη χωματερή κλαδιών.

Τελικά όμως, θα πρέπει δυστυχώς να αναρωτηθούμε όλοι μας “Υπάρχει κράτος να βάλει τέλος στην ασυδοσία κάποιων τοπικών αρχόντων και να επέμβει σε τέτοια φαινόμενα κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος;

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

Υ.Γ Και μη βγουν να πουν κάποιοι ότι απλά είναι πρόσκληση ενδιαφέροντος γιατί η απευθείας ανάθεση του βαπτισμένου επιβατηγού οχήματος σε όχημα καθαριότητας έχει ήδη πραγματοποιηθεί και αναμένουμε την παραλαβή του.

Διαβάστε επίσης :

error: Content is protected !!