ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΝΕΚΡΟΣ…… ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΝΕΚΡΟΣ……
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΝΕΚΡΟΣ……  Εργατικό δυστύχημα  σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 24 / 7 / 2024 στα Ναυπηγεία Σαλαμινας με... ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΝΕΚΡΟΣ……

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΝΕΚΡΟΣ……

 Εργατικό δυστύχημα  σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 24 / 7 / 2024 στα Ναυπηγεία Σαλαμινας με τραγικό απολογισμό τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 63χρονου συναδέλφου μας και τον τραυματισμό ενός 22χρονου που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. 



Και οι δύο ήταν μέλη ιδιωτικού συνεργείου και  πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης στον χώρο του καταπέλτη του πλοίου. 

Για μια ακόμα φορά γινόμαστε στο “ίδιο έργο θεατές”. 

Για μια ακόμη φορά καλούμαστε να θρηνήσουμε έναν ακόμα συνάδελφο και να διατυπώσουμε τις απαιτήσεις μας για  την λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που τείνει να μετατραπεί σε χώρο ανθρωποθυσίας…. 



Ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι……

Πόσοι πια συνάδελφοι θα πρέπει να “θυσιαστούν” για να γίνει πεποίθηση στους εργοδότες  ότι πριν ξεκινήσουν την οποιαδήποτε εργασία επισκευής και συντήρησης πλοίων πρέπει να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα που προβλέπει ο Νόμος για την προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων. 

Δεν αρκούν μόνο τα “ευχολόγια” εκ μέρους όλων μας και να είμαστε σε αναμονή για το επόμενο θύμα….



Απαιτούνται δυναμικές δράσεις εδώ και τώρα και αυστηρότατοι έλεγχοι εκ μέρους των Αρμόδιων Αρχών. 

Οι αιτίες του νέου αυτού δυστυχήματος πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά  και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες , και ας ευχηθούμε ότι ο συνάδελφος που τόσο άδικα έχασε την ζωή του σήμερα θα είναι το τελευταίο θύμα…..



Οι εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική  Ζώνη θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στις 7.00 το πρωί στην Πύλη των Ναυπηγείων στο Πέραμα και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής  Πολιτικής.

Στην οικογένεια του συναδέλφου και τους οικείους του εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας όπως και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο που υπέστη τραυματισμό.  





error: Content is protected !!