Οι πολίτες μπορούν να αντιδράσουν… Οι πολίτες μπορούν να αντιδράσουν…
Απέναντι σε μια δημοτική αρχή που δείχνει (τουλάχιστον) να μην έχει καταλάβει το ρόλο της, παρότι μετράει ήδη 4,5 χρόνια στην εξουσία. Απέναντι σε... Οι πολίτες μπορούν να αντιδράσουν…

Απέναντι σε μια δημοτική αρχή που δείχνει (τουλάχιστον) να μην έχει καταλάβει το ρόλο της, παρότι μετράει ήδη 4,5 χρόνια στην εξουσία. Απέναντι σε μια δημοτική αρχή που μοιάζει να έχει άλλες προτεραιότητες παρά τη λύση των προβλημάτων του τόπου. Απέναντι στις αλαζονικές συμπεριφορές κάποιων από τα στελέχη της, και του δημάρχου συμπεριλαμβανομένου, κάποιοι λένε ότι δεν μπορούν οι πολίτες να κάνουν τίποτα. δεν είναι όμως έτσι.

Οι πολίτες μπορούν να αντιδράσουν…

Κατά τύχη “Η ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ” εντόπισε πριν καιρό μια πρόχειρη χωματερή στη περιοχή “ΣΤΕΝΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ” και πιο συγκεκριμένα στο τέρμα της οδού ΚΑΝΑΡΗ. Σίγουρα η Σαλαμίνα είναι διάσπαρτη από παρόμοιες χωματερές αλλά η συγκεκριμένη είχε κάτι ιδιαιτέρως επικίνδυνο. Συνόρευε εξαιρετικά επικίνδυνα με το δάσος της Φανερωμένης σε άκρως δύσβατο σημείο και πολύ κοντά στην Ιερά Μονή Φανερωμένης. Η δε καύσιμη ύλη που είχε συσσωρευτεί ήταν και αυτή ιδιαιτέρως επικίνδυνη αποτελούμενη από εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά. Ο κίνδυνος ήταν ολοφάνερος αλλά ουδείς έδειχνε να ενδιαφέρεται και ιδιαίτερα η δημοτική αρχή, που ενώ μάζευε τα σκουπίδια άφηνε να συσσωρεύονται τα συγκεκριμένα εξω-οικιακά. (Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι υπάλληλοι της καθαριότητας δεν είχαν ενημερώσει. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει μπορεί ο αρμόδιος πολιτικός προϊστάμενος να μας το πει).

Σαν “ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ” κάναμε ρεπορτάζ στη περιοχή, επισημαίνοντας τον κίνδυνο στους αρμοδίους. Δείτε το εδώ:

Αυτό έγινε πριν ένα μήνα περίπου. Πιστέψαμε τότε, ότι με τη δημοσιοποίηση του κινδύνου η δημοτική μας αρχή κάτι θα έκανε εφόσον κινδύνευε άμεσα το “σπίτι” του κάθε Κουλουριώτη όπως αποκάλεσε τη Ιερά Μονή ο ίδιος ο δήμαρχος. Δυστυχώς όμως δεν έγινε τίποτα.

Καθώς η χωματερή μεγάλωνε αντί να μαζευτεί επανήλθαμε με άρθρο επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά το κίνδυνο καλώντας τη δημοτική αρχή να επέμβει αφού μάλιστα είχε επέμβει στο Στενό και μάλιστα το διαφήμιζε δεόντως. Η αλαζονεία του αρμόδιου αντιδημάρχου μάλλον ήταν σημαντικότερη από τον κίνδυνο που διάτρεχε η Ι. Μονή και οι κάτοικοι της περιοχής

Αφού πάλι δεν έγινε τίποτα αποφασίσαμε να κινηθούμε όπως ο νόμος ορίζει, αφού τελικά οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής έμοιαζαν να είναι άλλες. Και πάλι όμως τους ενημερώσαμε για την κίνηση μας.

Απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες αρχές λοιπόν. Εκείνες κατάλαβαν όπως φαίνεται το κίνδυνο και έπραξαν αναλόγως και μάλιστα πολύ γρήγορα όπως θα δείτε στα σχετικά έγγραφα

Μετά και το δεύτερο χαρτί που πήγε στη δημοτική αρχή την 23/7/2024 και υπό το βάρος των ευθυνών που θα είχε, τελικά κινητοποιήθηκε όπως είπαμε Την Παρασκευή 26/7/2024 το πρωί η χωματερή που αποτελούσε κίνδυνο για το δάσος της Φανερωμένης και την Ι.Μονή έπαψε να υπάρχει. Πληροφορίες μας λένε ότι μαζεύτηκαν 2 φορτηγά επικίνδυνων υλικών.

Απέναντι στην όποια μορφή απάθειας και αλαζονείας μπορεί να δείχνει ο οποιοσδήποτε αιρετός και τις τυχόν εμμονές του ο κρατικός μηχανισμός στον κρίσιμο τομέα της πυρασφάλειας δείχνει να λειτουργεί. Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη φορά ο δήμος να κινηθεί άμεσα χωρίς να χρειαστούν όλα τα παραπάνω.

Οι πολίτες μπορούν να αντιδράσουν… και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν

Νίκος Γιαννόπουλος

εκδότης “ΦΩΝΗΣ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ”

Υ.Γ Υπάρχουν και σοβαροί αιρετοί που δεν χρειάζονται όλες αυτές τις διαδικασίες και μόλις κάποιος τους υποδείξει ένα πρόβλημα τρέχουν άμεσα να το λύσουν. Υπάρχουν αιρετοί που τους απασχολούν πρωτίστως τα προβλήματα του δήμου τους και όχι οι ευθύνες που μπορεί να έχουν. Υπάρχουν αιρετοί που τρέχουν και επεμβαίνουν αντί να φωτογραφίζονται. Όπως στο διπλανό μας Πέραμα. Όσο για μας δεν χρειάζεται να καταπιεί σπαθιά ο δήμαρχος αλλά να κάνει τα αυτονόητα.

error: Content is protected !!