ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ!!!!! .ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ!!! ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ!!!!! .ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ!!!
του Μάνου Δερτούζου(*) Η αναφορά του μηχανικού κ. Άγγελου Χειρδάρη https://www.facebook.com/groups/242762636404107, ο οποίος καταγγέλλει δημόσια την Δημοτική αρχή του κ. Παναγόπουλου για υπερκοστολόγηση του... ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ!!!!! .ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ!!!

του Μάνου Δερτούζου(*)

Η αναφορά του μηχανικού κ. Άγγελου Χειρδάρη https://www.facebook.com/groups/242762636404107, ο οποίος καταγγέλλει δημόσια την Δημοτική αρχή του κ. Παναγόπουλου για υπερκοστολόγηση του έργου «Εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος διαχείριση δασικών πυρκαγιών», έρχεται να δικαιώσει όλους εμάς που δεν ψηφίσαμε τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο έργο με αυτές τις προϋποθέσεις….

Σαφέστατος ο κ. Χειρδάρης αναφέρεται στους αισθητήρες που έχουν τοποθετηθεί σε δένδρα στο δάσος των Κανακίων και έχουν κοστολογηθεί τουλάχιστον στη διπλάσια τιμή…!!!!!.

Συγχρόνως οφείλουν να απαντήσουν και να γνωρίζουμε , πόσο κοστίζει το άυλο λογισμικό που «εξυπηρετεί» τους συγκεκριμένους αισθητήρες κάτι το οποίο είχαμε επισημάνει τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο και οφείλω δημόσια να αναφέρω μετά από συζήτηση που είχαμε με τον κ. Χειρδάρη;

Να δημοσιοποιηθούν ακριβή στοιχεία από τα παραδοτέα. Πόσες χιλιάδες εκατοντάδες ευρώ έχει κοστίσει το λογισμικό; Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν !!!!Η Δημοτική αρχή , όταν το θέμα είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο κοίταξε να μας «κρεμάσει στα μανταλάκια» ότι δεν το ψηφίσαμε το συγκεκριμένο έργο , ότι αποχωρήσαμε από την αίθουσα, ότι δεν θέλουμε ένα μεγάλο έργο για να προφυλάξουμε το δάσος των Κανακίων!!!

Ο ίδιος μηχανικός κ. Άγγελος Χειρδάρης σε ένα άλλο επίσης έργο αυτό της Ενεργειακής αναβάθμισης , όπου η Δημοτική αρχή υποθήκευσε τα ανταποδοτικά του Δήμο υπογράφοντας σύμβαση με τον ανάδοχο αντί ποσού περίπου 15 εκατ. για 12 χρόνια, τότε είχε κάνει μία μελέτη με την οποία το έργο θα στοίχιζε πολύ λιγότερο από τα μισά χρήματα!!!!!.

Τότε καλούσα την Δημοτική αρχή να απαντήσει στην συγκεκριμένη μελέτη του κ. Χειρδάρη κάτι το οποίο δεν έκανε ποτέ !!

Έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία ότι κοινός παρανομαστής σε αυτά τα δύο έργα είναι η τεχνική υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Νήσων η οποία έκανε τις μελέτες και εισηγήθηκε στην Δημοτική αρχή να τις εγκρίνει καθώς και τα πρακτικά που ακολούθησαν!!!!!.

Καλούνται πλέον σήμερα τόσο η τεχνική υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Νήσων όσο και ο Δήμος Σαλαμίνας να πάρουν θέση και να δώσουν πιστικές απαντήσεις για τα δύο αυτά έργα διότι υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά που δεν έχουν απαντηθεί.

Είναι η ίδια Δημοτική αρχή του κ. Παναγόπουλου η οποία έχει σπάσει ρεκόρ είτε σε απευθείας αναθέσεις , είτε σε αναθέσεις μετά από «διαγωνισμούς» με ποσοστό έκπτωσης 1% και ακόμη μικρότερο….!!!!!

Είναι ο κ. Κόγιας Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων της ίδιας Δημοτικής αρχής, ο οποίος ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι η έκπτωση με 1% που έδωσε ο ανάδοχος για το έργο της κατασκευής επέκτασης του δικτύου της αποχέτευσης στα Αμπελάκια κατά 5000 μέτρα το 2022, είναι περισσότερο συμφέρουσα η ανωτέρω έκπτωση του 1% από την έκπτωση που έλαβε το ίδιο έργο (κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στα Αμπελάκια) το 2013 με Δήμαρχο τον κ. Γιάννη Τσαβαρή όταν είχαμε λάβει έκπτωση 36.4%!!!! .

Επειδή ο κ. Κόγιας δεν θυμάται καλά, παρ όλο ότι ήταν μέλος της Διοίκησης το 2013 να του θυμίσω τα τεχνικά στοιχεία των δύο συμβάσεων του 2013 και του 2022.

ΣΥΜΒΑΣΗ 2013: Σύνολο εργασιών σύμβασης για κατασκευή 59.800 μέτρα δικτύου: Κόστος σύμβασης 11.062.319 ευρώ, κόστος ανά μέτρο κατασκευής δικτύου 184,90 ευρώ

ΣΥΜΒΑΣΗ 2022 : Σύνολο εργασιών για κατασκευή 5000 μέτρα με έκπτωση 1% κόστος 1.746.206 Ευρώ Κόστος ανά μέτρο κατασκευής 352, 80 ευρώ!!!!Περιμένω από τον κ. Κόγια μία απάντηση Δημοσίως για το εάν ισχύουν τα στοιχεία των δύο συμβάσεων 2013 και 2022 !!!!

Προσωπικά πλέον ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος λέω ναι στα έργα που έχει ανάγκη το νησί μας αλλά με διαφάνεια και το λιγότερο κόστος, είτε τα χρήματα είναι από ιδίους πόρους του Δήμου, είτε προέρχονται από διάφορα προγράμματα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι ακούσαμε και αυτό «τα χρήματα δεν είναι του Δήμου…….»

(*) Ο Μάνος Δερτούζος είναι ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας

error: Content is protected !!