Αποχώρησε η κα Ελένη Αρακά από το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Αποχώρησε η κα Ελένη Αρακά από το Κοινωνικό Φροντιστήριο.
Με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η κα Ελένη Αρακά ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Χρόνια μας πολλά!!!! Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές... Αποχώρησε η κα Ελένη Αρακά από το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η κα Ελένη Αρακά ανακοίνωσε την αποχώρηση της από το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Χρόνια μας πολλά!!!!

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες, λατρεμένοι μου καθηγητές μα πάνω απ’ όλα αγαπητά μου παιδιά!!!

Από την αρχή της ζωής μας μέχρι το τέλος της κλινόμαστε αναλάβουμε διάφορες αποφάσεις οι οποίες καθορίζουν το κοινωνικό μας στίγμα και διαμορφώνουν το είναι μας!! Μέσα από τις δράσεις μας χαλυβδωνόμαστε και φτιάχνουμε τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από το υπόλοιπο κοινό… Όλες οι εμπειρίες κατασκευάζουν την πείρα μας κάνοντας μας ικανούς να επιβιώνουμε την καθημερινότητά μας και να είμαστε σε θέση να διηγούμαστε τα όσα μας έχουν συμβεί σαν άλλες συμβουλές σε όσους είναι πρόθυμοι να τις ακούσουν και να παραδειγματιστούν από αυτές..10 χρόνια προσφοράς και αγάπης στα παιδιά!!! Έδωσα αγάπη, αγκαλιές, φιλιά έκλαψα μαζί τους ένιωσα τις αγωνίες των πανελληνίων εξετάσεων στάθηκα δίπλα τους σαν μάνα σαν αδελφή σαν φίλη… Προσφέροντας στο νου και στη ψυχή μου βασίλευε ο Τάσος μου και ήταν χαρούμενος με τις καθημερινές μου πράξεις προσφορές και αλληλεγγύης …

Ως μάνα γνωρίζω πολύ καλά την αγάπη η οποία οφείλεται να παρασχεθεί σε έναν άτομο προκειμένου αυτό να ανοίξει τα φτερά του και να πορευτεί στον κόσμο όπως ακριβώς εκείνο επιθυμεί και να διαπρέψει σπάζοντας τα καθιερωμένα και αποκτώντας υπόσταση στο σκληρό και ανελέητο κόσμο που ζούμε …

Τα αγόρια μας και τα κορίτσια μας τα οποία πάσχιζαν για μία θέση στον ήλιο έκαναν τις προσπάθειες τους με πολλές ώρες μάθησης και αξίζουν για αυτό πολλά θερμά συγχαρητήρια καθώς όλα τα χρόνια έχουμε καταγράψει πάρα πολλές επιτυχίες των παιδιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι μόνο ….Οι επιτυχίες αυτές των παιδιών μας, είναι η απόδειξη του θεάρεστου έργου που επιτελούμαι στο κοινωνικό φροντιστήριο Σαλαμίνας! Με αυτή την αφορμή θα ήθελα να μιλήσω για το εκπαιδευτικό προσωπικό για αυτούς τους αφανείς ήρωες που επιτελούν το λειτούργημά τους με όλες τους τις δυνάμεις αφιλοκερδώς … Ότι και να πω θα είναι πολύ λίγο… Δεν θα ήθελα να τους υποτιμήσω με τα πενιχρά μου λόγια διότι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τους αδικήσω…. Ύστερα από τόσο καιρό το μοναδικό πράγμα που μπορώ να ξεστομίσω από καρδιάς είναι ένα ειλικρινές ευχαριστώ τόσο μικρό μα τόσο σημαίνων και ένα απειροελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη και ανιδιοτελή προσφορά τους..

Όσα για μένα χαίρομαι που μέχρι την Δύση των εργασιών μου μου δόθηκε η ευλογία να συνεργαστώ με αγαστή σύμπνοια και αλληλοκατανόηση με σχεδόν όλους τους παράγοντες οι οποίοι απαρτίζουν αυτό το σημαντικό θεσμό για μένα… πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η συνεργασία μου ήταν άψογη παρόλο που ή τελευταία χρονιά άμα αφήνει λυπημένη σε σχέση με διάφορα άλυτα προβλήματα και υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ…Προτιμώ να διατηρήσω την αξιοπρέπεια μου και να ζήσω με τις όμορφες αναμνήσεις που απέκτησα μέσα στο χώρο του κοινωνικού φροντιστηρίου Σαλαμίνας και ανάμεσα σε φερέλπιδες σκεπτόμενους πολίτες και γαλαντόμους επαγγελματίες καθηγητές!!!

Η ζωή μας κάνει κύκλους… Μας χαρίζει εμπειρίες και γνώση… από το 2013… πήρα ζωή και χαρά μέσα από τα παιδιά του κοινωνικού φροντιστηρίου Σαλαμίνας…όλα αυτά τα χρόνια.. χάρηκα, δικαιώθηκα , αγχώθηκα αγάπησα πόνεσα , έκλαψα μαζί τους αλλά απόλαυσα μόνο το ταξίδι δίπλα στα νιάτα και στο μέλλον μας.. δίπλα σε ανθρώπους ανιδιοτελείς που χάριζαν απλόχερα….

Αυτός ο κύκλος λοιπόν κλείνει κάπως έτσι την ημέρα της επετείου του γάμου μας με το σύζυγό μου.. του το προσφέρω σαν δώρο για χρόνια που ήταν δίπλα μου και αρωγός μου σε όλες με τις αποφάσεις μου σχετικά με το Κοινωνικό φροντιστήριο Σαλαμίνας… Φεύγω με το κεφάλι ψηλά αγκαζέ με την αξιοπρέπεια μου!!! Μου είναι δύσκολο.. μπορεί ενδόμυχα και οδυνηρό …ξέρω όμως πώς πρέπει να φύγω με το κεφάλι ψηλά από αυτό που δεν με χωράω πλέον… πρέπει να φύγω από κείνο που ασφυκτιώ και πνίγομαι μέσα σε αυτό… γιατί αν θα μείνω και με καταπιεί δεν θα αφήσω το παραμικρό ίχνος από μένα που να μαρτυρά ότι κάποτε υπήρξα και έδωσα ψυχή και σώμα σε αυτό το θέαρεστο έργο …ότι φώτισα τα παιδιά και τους γονείς με το χαμόγελο μου την αγάπη μου την αγκαλιά μου …ότι δρασκέλισα βήματα φωτιές, από κακόβουλους συνεργάτες ό,τι πάλεψα 10 ολόκληρα χρόνια και όταν έφτανα στο αμήν και πάλι από την αρχή εμφυσούσα τη δική μου καυτή ανάσα πείθοντας τον εαυτό μου ότι δεν πρέπει να αφήσω τα παιδιά που με έχουν ανάγκη και ξανά πάλι από την αρχή.. για 10 συναπτά χρόνια ακολουθώντας την ψυχή μου!!! αυτή ήμουν ..αυτή είμαι και θα παραμείνω έτσι καθαρή και ταπεινή.. Κάπως έτσι δραπετεύω. Δεν προσπάθησα ποτέ να γίνω μαριονέτα σε μία καλοστημένη και αληθοφανή παράσταση… θέλω να είμαι απ΄ έξω δίχως κανένα ρόλο και ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις..

Αποχωρώ από την υπευθυνότητα του κοινωνικού φροντιστηρίου Σαλαμίνας με την ελπίδα ότι όποιος και αναλάβει αυτή την λειτουργική θέση να την αγαπήσει όπως την αγάπησα τόσο πολύ και εγώ.. νιώθω πλήρης.. νιώθω ότι έδωσα όσα περισσότερα μπορούσα μακάρι να μπορούσα κι άλλο αλλά είπαμε το πλήρωμα του χρόνου έφτασε!! Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συνεργάτες καθηγητές όλων των ετών όλους τους δημάρχους από το δήμο Σαλαμίνας για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου τους εκπαιδευτικούς μας και τα παιδιά που τόσο αγαπώ και τόσο όμορφα γέμιζαν τις ώρες και τις ημέρες μου …

Οι τελευταίες συμβουλές μου και ευχές μου παιδιά μου είναι οι εξής.. να κυνηγάτε πάντοτε το όνειρά σας να μην αφήνετε τη σειρήνες της ευκολίας να σας παραπλανούν και να σας αποπροσανατολίζουν .να έχετε πάντοτε την υγεία σας την σωματική και την ψυχική και να αντιμετωπίζετε τις οποίες δυσκολίες με το μικρότερο δυνατό κόπο …έτσι σας χαιρετώ όμως δεν σε αποχαιρετώ σας κρατώ με την καρδιά μου και σας εύχομαι τα καλύτερα!!!

error: Content is protected !!