Επιστολή της ΕΛΜΕ Πειραιά προς το Δήμαρχο Σαλαμίνας Επιστολή της ΕΛΜΕ Πειραιά προς το Δήμαρχο Σαλαμίνας
Επιστολή της ΕΛΜΕ Πειραιά προς το Δήμαρχο Σαλαμίνας για παροχή επιδόματος στέγασης – διαβίωσης στους εκπαιδευτικούς.Όπως τονίζουν στην επιστολή: “Με το νόμο 5129/2024 (άρθρο... Επιστολή της ΕΛΜΕ Πειραιά προς το Δήμαρχο Σαλαμίνας

Επιστολή της ΕΛΜΕ Πειραιά προς το Δήμαρχο Σαλαμίνας για παροχή επιδόματος στέγασης – διαβίωσης στους εκπαιδευτικούς.Όπως τονίζουν στην επιστολή:

Με το νόμο 5129/2024 (άρθρο 64) δίνεται στους Δήμους η δυνατότητα παροχής επιδόματος διαβίωσης (για στέγαση και σίτιση) καταρχήν στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. 

Σάς καλούμε να υλοποιήσετε τη δυνατότητα αυτή, προκειμένου να υπάρξει στοιχειώδης ανακούφιση στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί σας, χωρίς να διαθέτουν μόνιμη κατοικία. 



Ταυτόχρονα, σάς καλούμε, με βάση και την απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Αρ. Απόφασης 143-15 Μαΐου 2024, επισυνάπτεται), να παλέψετε για την επέκταση του σχετικού επιδόματος και στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Η ΕΛΜΕ θα συνεχίσει τον αγώνα για την καταβολή του επιδόματος στέγασης ύψους 300 ευρώ, σε όλους και όλες ανεξαιρέτως τους/τις εκπαιδευτικούς, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.



Τέλος, σας καλούμε να πάρετε μέτρα για την εξεύρεση καταλυμάτων (δημοτικά κτίρια, ξενοδοχεία κ.α.), που θα διατεθούν στο μέλλον σε μόνιμη βάση  για την στέγαση των εκπαιδευτικών.”

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή:



Η ΕΛΜΕ Πειραιά επίσης ενημερώνει ότι:

Ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 4/9 18:30 στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, με την συμμετοχή της ΕΛΜΕ και άλλων εκπαιδευτικών σωματείων του Πειραιά, προκειμένου να καθορίσουμε από κοινού τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα. 

Να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις τμημάτων! 

Να εγκριθούν τα αιτήματα των σχολείων! 

Μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη.







error: Content is protected !!