Συγκροτήθηκε Επιτροπή Ειρήνης Σαλαμίνας Συγκροτήθηκε Επιτροπή Ειρήνης Σαλαμίνας
Τμήμα της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Τηλέφωνα επικοινωνίας 6972 250 532, 6936 637  082. e-mail Varelas_takis@hotmail.commirsiniprekete@yahoo.gr Δελτίο τύπου 17... Συγκροτήθηκε Επιτροπή Ειρήνης Σαλαμίνας

Τμήμα της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6972 250 532, 6936 637  082.
e-mail Varelas_takis@hotmail.com
mirsiniprekete@yahoo.gr

Δελτίο τύπου

17 /09/2024

Συγκροτήθηκε Επιτροπή Ειρήνης Σαλαμίνας

Την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2024 Σε μια κατάμεστή αίθουσα στο Δημαρχείο Σαλαμίνας συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ η Επιτροπής Ειρήνης Σαλαμίνας με20μελή Γραμματεία.

Χαιρετισμό  στην Ιδρυτική πράξη της Επιτροπής Ειρήνης, έστειλε  και διαβάστηκε στην εκδήλωση, ο εν ενεργεία αξιωματικός των Ενόπλων δυνάμεων, Υπολοχαγός (ΥΠ-Π) Βάιος Τσαπρούνης. Ακολουθήσε ομιλία του Νίκου Παπαναστάση Συνταγματάρχη ε.α, μέλος του Εθνικού Συμβούλιου της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής του ΚΚΕ με θέμα «Οι εξελίξεις στις εμπόλεμες ζώνες και η εμπλοκή της χώρας μας» και παρέμβαση της γ. γραμματέα της ΕΕΔΥΕ Ελπίδας Παντελάκη, η οποία παρουσίασε την 69χρονη πορεία της ΕΕΔΥΕ, ανέλυσε τους στόχους και την λειτουργεία των Επιτροπών Ειρήνης και του Εθνικού Συμβούλιου της ΕΕΔΥΕ

Παρόντες στην Ιδρυτική πράξη της Επιτροπής Ειρήνης, ο Ανέστης Τσουκαράκης επίτιμος πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών και Προέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών, ο Ντίγκος Νίκος, γραμματέας  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Στρατιωτικών, ο Στέλιος Μπενετάτος, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής της Λαϊκής Συσπείρωση, η Μαρία Παπαελευθερίου, Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σαλαμίνας,  επίσης συμμετείχαν απόστρατοι των ενόπλων δυνάμεων, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων και φορέων του νησιού.

Στη συνέχεια συγκροτήθηκε 20μελής Γραμματεία στην οποία συμμετέχουν  εκπρόσωποι από τις όλες οι κοινωνικές ομάδες του νησιού:  Δάσκαλοι, καθηγητές, επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, εργαζόμενοι στο Ναύσταθμό Σαλαμίνας,  εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό και το Δημόσιο τομέα, Εικαστικοί, μεταλλεργάτες, ναυτεργάτες, αλιείς, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, γυναίκες, μαθητές, φοιτητές, νέοι και νέες.

Με πρόταση της ΕΕΔΥΕ και με συμφωνία των παρόντων. Προέδρος και αντίστοιχα Γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Σαλαμίνας, ορίστηκαν  Ο Τάκης Βαρελάς, Ζωγράφος, μέλος του ΔΣ του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ως εκπρόσωπος του ΕΕΤΕ και η Μυρσίνη Πρεκετε – Μπούνταλη, πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Περάματος

Στόχος της Επιτροπής Ειρήνης Σαλαμίνας είναι να γιγαντωθεί ένα μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα Ειρήνης, με πλούσιο πολιτικό, πολιτιστικό και φιλειρηνικό πρόγραμμα αφύπνισης και δράσης στα σχολεία, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, με αναφορές στις τέχνες, τα γράμματα, τις επιστήμες, με εκδηλώσεις, συζήτησεις και κινητοποιήσεις για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Να κλείσουν όλες οι Ευρωαντλατικές βάσεις και τα στρατηγεία στην Ελλάδα.

Να σταματήσει η Ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» της ΕΕ.

Να επιστρέψει η φρεγάτα ΥΔΡΑ από τον πόλεμο στην Ερυθρά θάλασσα και όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

Ο Προέδρος της Επιτροπής Ειρήνης Σαλαμίνας
Βαρελάς Τάκης

Η Γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Σαλαμίνας
Μυρσινη Πρεκετε – Μπούνταλη

error: Content is protected !!