Μήνυμα ενότητας και πατριωτισμού από τη Βάσω για την επέτειο της απελευθέρωσης Μήνυμα ενότητας και πατριωτισμού από τη Βάσω για την επέτειο της απελευθέρωσης
Ήταν Οκτώβρης του 1944 όταν η Σαλαμίνα και μαζί της όλη η Ελλάδα, απελευθερώθηκε από τον γερμανικό ζυγό. Μία σκοτεινή περίοδο που το νησί... Μήνυμα ενότητας και πατριωτισμού από τη Βάσω για την επέτειο της απελευθέρωσης

Ήταν Οκτώβρης του 1944 όταν η Σαλαμίνα και μαζί της όλη η Ελλάδα, απελευθερώθηκε από τον γερμανικό ζυγό.

Μία σκοτεινή περίοδο που το νησί μας θυσίασε και εκείνο σπουδαίους αγωνιστές προκειμένου η γαλανόλευκη να κυματίζει περήφανη και πάλι.

Η Παναγία μας ήταν αυτή που έδινε κουράγιο στις γυναίκες της Σαλαμίνας όταν βρίσκονταν στα καταφύγια και προσεύχονταν για τη λήξη του πολέμου.

Γι’αυτό και εκείνες έταξαν στη Μητέρα όλων μας να φτιάξουν ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στη Χάρη της.

Σήμερα 80 χρόνια μετά από το εκκλησάκι της Παναγίας της Ελευθερώτριας βλέποντας τα παιδιά μας να κρατούν με συγκίνηση την ελληνική σημαία δίνουμε το δικό μας σύνθημα ενότητας και πατριωτισμού.

Μία τέτοια ημέρα τόσο συμβολική για τις θυσίες και τους αγώνες των Σαλαμινίων για την Ελευθερία του τόπου μας, πρέπει να ανακηρυχθεί σε αργία για τη Σαλαμίνα, ώστε μικροί και μεγάλοι να τιμήσουμε την ανδρεία των ενδόξων προγόνων μας, όπως πολύ ορθά επισήμανε ο π.Ανάργυρος, ένας ιερέας με μοναδική προσφορά στην παράδοση του νησιού μας.

Χρόνια Πολλά Σαλαμίνα!

error: Content is protected !!