ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
STOP ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΧΘΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΩΝ!ΩΣ ΕΔΩ  ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, ΖΩΝΤΑΝΕΣ! Για τις επόμενες μέρες, έχει ανακοινωθεί η υπογραφή της... ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

STOP ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΧΘΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΩΝ!
ΩΣ ΕΔΩ  ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!
ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, ΖΩΝΤΑΝΕΣ!

Για τις επόμενες μέρες, έχει ανακοινωθεί η υπογραφή της περίφημης Π.Ο.Α.Υ. η οποία μετατρέπει την Σαλαμίνα σε μια απέραντη ιχθυοκαλλιέργεια. Πρόκειται για την αύξηση επί 25 φορές, των εγκαταστάσεων που βρίσκονται ήδη στο νησί. Αύξηση που σαν αποτέλεσμα δεν θα έχει τίποτα άλλο από 25 φορές περισσότερη “νεκρή θάλασσα” (από τα 186 τετραγωνικά χιλιόμετρα, στα 4626)! 25 φορές περισσότερα αντιβιοτικά και φορμαλδεΰδη στα νερά και τις παραλίες μας, περισσότερα μικροπλαστικά, περισσότερα απορρίμματα, μεγαλύτερη καταστροφή του βυθού, μικρότερο αριθμό ελεύθερων ψαριών στο νησί. Και φυσικά, 25 φορές περισσότερη κίνηση βαρέων οχημάτων σε ένα ήδη ελλιπές οδικό δίκτυο αλλά και μεγαλύτερη κατάληψη χώρου στην στεριά, αφού οι παραγωγικές μονάδες απαιτούν και καταλαμβάνουν πολλές χιλιάδες τετραγωνικά ώστε να καλύψουν τις οργανωτικές τους ανάγκες. Και μάλιστα, για όλη αυτή την καταστροφή δεν κρατιούνται ούτε τα ελάχιστα προσχήματα, αφού οι εν λόγω εταιρείες καταβάλουν το εξωφρενικό ενοίκιο των 12,50€ ανά χίλια τετραγωνικά μέτρα τον μήνα!



Η Σαλαμίνα, δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση!

Διαλυτήρια πλοίων, ναυπηγία σε χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο, μονάδα φυσικού αερίου στην Ρεβυθούσα, “νεκροταφεία” πλοίων, ιχθυοκαλλιέργειες, διυλιστήρια σε απόσταση αναπνοής. Ο τόπος με το μεγαλύτερο πλέον δάσος στην Αττική, βρίσκεται σε κίνδυνο! Ως εδώ! Ήρθε η ώρα που οι πολίτες θα πάρουν το παρόν και το μέλλον του τόπου στα χέρια τους! Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της Π.Ο.Α.Υ. και την ανακήρυξη της Σαλαμίνας ως περιοχή κορεσμένη από ιχθυοκαλλιέργειες.



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

-Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας πολιτών και φορέων στο αρμόδειο υπουργείο την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου (προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο Σαλαμίνος και μεταφορά με πούλμαν στις 8.30 π.μ.)



-Στηρίζουμε ενεργά με την συμμετοχή μας την συναυλία διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο περιβαλλοντικός σύλλογος “ΠΕΡΙΒΟΣ” και ο δήμος Σαλαμίνας (Προσυγκέντρωση την 9η Νοεμβρίου στις 19.00 έξω από το Δημαρχείο και μετάβαση στον χώρο της συναυλίας με πορεία ενημέρωσης και διαμαρτυρίας)

Συνέλευση Δράσης Πολιτών Σαλαμίνας, Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Συλλόγων, Εμπορικός Σύλλογος Σαλαμίνας, Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων “Άγ.Αντρέας”, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σαλαμίνας, Ένωση Συνταξιούχων Σαλαμίνας, Εξωραϊστικων Πανσαλαμίνια Ένωση Συλλόγων (Ε.ΠΑΝ.ΕΝΩ.ΣΥ.)





error: Content is protected !!