ΟΤΑΝ «ΞΥΠΝΑΝΕ» ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΟΤΑΝ «ΞΥΠΝΑΝΕ» ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ
Τεχνητή Νοημοσύνη, λοιπόν, με ό,τι αυτή συνεπάγεται και προς δόξαν της Επιστήμης, η οποία κατάφερε να αντικαταστήσει την Άνθρωπο, με σιδερένιες κατασκευές, ευελπιστούσα, πιστεύω... ΟΤΑΝ «ΞΥΠΝΑΝΕ» ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ

Τεχνητή Νοημοσύνη, λοιπόν, με ό,τι αυτή συνεπάγεται και προς δόξαν της Επιστήμης, η οποία κατάφερε να αντικαταστήσει την Άνθρωπο, με σιδερένιες κατασκευές, ευελπιστούσα, πιστεύω νζ τα καταφέρει και να επιτύχει και την αντικατάσταση του Θεού.

Πριν όμως φτάσει και στο απώτερο σημείο,  -κατά το απώτερο μέλλον-, να διαλύσει και το Σύμπαν, αντικαθιστώντας το με σιδεριές και σιδερένιες κατασκευές γαλαξιών, πλανητών και δορυφόρων.

Ωστόσο, η τελική δόξα της παρούσης φάσης, θα είναι όταν κατορθώσουν οι επιστήμονες να «δαμάσουν» ορισμένα μοντέλα ρομπότ και να τα εξαναγκάσουν να μην κάνουν του κεφαλιού τους, καθώς αυτά αποβαίνουν τόσο τελειοποιημένα, ώστε να αντιφρονούν στον κανόνα των ρυθμίσεων και να αναπτύσσουν εγκεφαλικές ικανότητες, ανάλογες με αυτές των προγόνων  – Ανθρώπων.



Αρκετά «ατυχήματα» έχουν βγει στο φως και οι «ρομποτοφοβικοί» φρονούν πως θα  έχουμε άσχημα νταραβέρια μαζί τους, όπως με τα ρομπότ στην Κίνα τον περασμένο Φεβρουάριο, όπου στο Φεστιβάλ της Άνοιξης στην Τιαζίν, ξεκίνησαν να κάνουν του κεφαλιού τους και τρομοκράτησαν το πλήθος.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, πάλι, ένας μηχανικός της Tesla δέχθηκε επίθεση από ένα ρομπότ κατά τη διάρκεια μιας βίαιης δυσλειτουργίας στο εργοστάσιο της εταιρείας «Giga Texas» κοντά στο Όστιν. Δύο μάρτυρες παρακολούθησαν με τρόμο καθώς ο συνάδελφός τους δέχτηκε επίθεση από το μηχάνημα που είχε σχεδιαστεί για να αρπάζει και να μετακινεί φρεσκοκομμένα εξαρτήματα αυτοκινήτου από αλουμίνιο.



Το ρομπότ είχε καρφώσει τον άνδρα, ο οποίος τότε προγραμμάτιζε λογισμικό για δύο ρομπότ Tesla με ειδικές ανάγκες, πριν βυθίσει τα μεταλλικά του νύχια στην πλάτη και το χέρι του εργάτη, αφήνοντας «ίχνη αίματος» κατά μήκος της επιφάνειας του εργοστασίου.

Ένα μήνα νωρίτερα, ένας άνδρας καταπλακώθηκε μέχρι θανάτου από ένα ρομπότ στη Νότια Κορέα, αφού δεν κατάφερε να τον διαφοροποιήσει από ένα κουτί λαχανικών.



Των «ατυχημάτων», -όπως χαρακτηρίζονται από τους Επιστήμονες-, ουκ εστί τέλος, αλλά ευελπιστούν πως τελικά θα την βρουν την άκρη. Ωστόσο, ο Καθηγητής Bengio  στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και επικεφαλής του Ινστιτούτου του Μόντρεαλ για Αλγόριθμους Μάθησης, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι «CNBC», δήλωσε ότι «Η ευφυΐα δίνει δύναμη. Λοιπόν, ποιός θα ελέγξει αυτή τη δύναμη;» ρώτησε ο Bengio και έφτασε στο σημείο να ρωτήσει κι αυτό: «Αν δημιουργούμε οντότητες που είναι πιο έξυπνες από εμάς και έχουν τους δικούς τους στόχους, τι σημαίνει αυτό για την ανθρωπότητα; Κινδυνεύουμε;».

error: Content is protected !!