Ποιες ιδιωτικές υπηρεσίες πρέπει να ενημερώσουν οι πολίτες για τις νέες ταυτότητες Ποιες ιδιωτικές υπηρεσίες πρέπει να ενημερώσουν οι πολίτες για τις νέες ταυτότητες
Ποιες ιδιωτικές υπηρεσίες πρέπει να ενημερώσουν οι πολίτες για τις νέες ταυτότητες: Μετά την έκδοση και παραλαβή του νέου δελτίου ταυτότητας, ο πολίτης πρέπει... Ποιες ιδιωτικές υπηρεσίες πρέπει να ενημερώσουν οι πολίτες για τις νέες ταυτότητες

Ποιες ιδιωτικές υπηρεσίες πρέπει να ενημερώσουν οι πολίτες για τις νέες ταυτότητες: Μετά την έκδοση και παραλαβή του νέου δελτίου ταυτότητας, ο πολίτης πρέπει να ενημερώσει τις ιδιωτικές υπηρεσίες με τις οποίες έχει συναλλαγές, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα σε τραπεζικές συναλλαγές, ασφαλιστήρια ή λογαριασμούς επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.



Συγκεκριμένα οι πολίτες πρέπει να ενημερώσουν:

  • Όλες τις τράπεζες όπου διατηρούν λογαριασμό ή κάρτα, μέσω e-banking ή με φυσική παρουσία.
  • Τον εργοδότη (παράδοση φωτοαντιγράφου στην υπηρεσία HR ή μισθοδοσίας). Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να ενημερώσουν τον λογιστή τους.
  • Ασφαλιστικές εταιρείες (υγείας, ζωής, αυτοκινήτου, κατοικίας) μέσω email ή διαδικτυακής πλατφόρμας.
  • Παρόχους κινητής τηλεφωνίας και Internet, είτε μέσω καταστήματος είτε online, στην επιλογή «Αλλαγή στοιχείων».
  • ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Φυσικό Αέριο και λοιπές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, αν η ταυτότητα χρησιμοποιείται για πάγια εντολή ή σύμβαση.
  • Εφαρμογές ηλεκτρονικών συναλλαγών όπως Viva Wallet, Revolut, μέσω ανάρτησης φωτογραφίας στο προφίλ.
  • Γυμναστήρια, συλλόγους ή οργανισμούς όπου τηρείται κάρτα μέλους.
  • Ιδιωτικά νοσοκομεία ή ιατρικά κέντρα, εφόσον τηρείται φάκελος με τον παλιό αριθμό ταυτότητας.
  • E-shops και πλατφόρμες που χρησιμοποιούν τον αριθμό ταυτότητας για παραλαβές ή ταυτοποίηση.

Η ενημέρωση πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα σε τραπεζικές συναλλαγές, ασφαλιστήρια ή λογαριασμούς επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας

odigostoupoliti.eu







error: Content is protected !!