ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τα νέα τρέχουν μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, -τα οποία βεβαίως δεν προλαβαίνουν να τα δημοσιοποιήσουν και όλα-, και... ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τα νέα τρέχουν μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, -τα οποία βεβαίως δεν προλαβαίνουν να τα δημοσιοποιήσουν και όλα-, και κυρίως από αυτούς οι οποίοι μπορεί να έχουν λόγους να τα κοινοποιούν, από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, και άλλες πολλές πηγές.

Φυσικά, είναι και αυτά που στην σύγχρονη ελληνική διάλεκτο ονομάζουμε «φέϊκ νιούς», αλλά γι’ αυτά υπάρχουν πάντα οι σχετικές διαψευσεις και έτσι ησυχάζουμε, τόσο όσο ανησυχούμε από κάποιες ειδήσεις, οι οποίες θα ευχόμασταν να μην ήσαν έτσι.



Διάβαζα εχθές τις φοβίες κάποιων ως προς το πως κατά το έτος 2050, η Ελλάδα μας θα αριθμεί τσίμα-τσίμα οκτώ εκατομμύρια Έλληνες, ένεκα του φόβου των νεοτέρων να τεκνοποιούν, ένεκα -δεύτερον- του ότι όλο και πιο δύσκολα επιβιώνουν όσοι απέμειναν, ένεκα -τρίτον- τού πληθωρισμού, της ανέχειας, των μεγάλων φόρων, των ακριβοτάτων τιμών στα πάντα, της επέλασης της φτωχοποίησης, της πλημμελούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άλλων πολλών αιτιών συν του φευγιού των νέων σε άλλες χώρες για μία καλύτερη ζωή.

 Μέχρι το 2070, λένε πάλι, θα πληρώνουμε τα μνημειακά δάνεια της παλαιότερης Κυβέρνησης και η νυν, με τόσα έξοδα, πώς να μην αυξάνει τους φόρους, -για παράδειγμα-, όσο και αν θέλει να εξυγιάνει τον τομέα της Υγείας, -δεύτερο παράδειγμα-, να αυξήσει τους μισθούς, -παρ’ εκτός των Μητροπολιτών και των Αρχιεπισκόπων, μπας κι ευλογήσουν κι αυτοί.



Εν τω μεταξύ, διαβάζω και ξαναδιαβάζω πως αναδρομικά έως 4.οοο ευρώ θα δοθούν σε συνταξιούχους, -όχι όλους βέβαια-, κάτι που αναμένεται κατόπιν αναγγελιών εδώ και κάποια χρόνια.

Παρήγορο πάντως είναι πως εν όψει των επομένων εκλογών, άρχισαν κάποιες-παροχές ψίχουλα, όπως 2,5 τοις εκατό σε συνταξιούχους, αγροτικές εκτάσεις δώρο σε αγροκτήμονες, τις οποίες πρώτα διεκδικούσε το Δημόσιο, δεν τις έλαβε και προκειμένου να κάθονται, τις παρέχει να τις καλλιεργούν οι ιδιώτες, νάχουνε και έναν οικονομικό πόρο πιότερο αν θέλουν και μπορούν να τις εκμεταλλευτούνε.

Να και το άλλο. Καταργείται η περικοπή των συντάξεων χηρείας. Ωστόσο και τους εντελώς μη έχοντες φροντίζει η Κυβέρνηση. Δικαιούχοι του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος, από τον επόμενο Σεπτέμβριο και πέρα, -και μεσοσταθμικά-, θα ανέβει στα 46 ευρώ τον μήνα. Χαράς ευαγγέλια!



error: Content is protected !!