Η διαδικασία δημοσίευσης για κάποια αγγελία γάμου σε εφημερίδα ήταν συγκεκριμένη και αναπόφευκτη. Κάποιος από το ζευγάρι, από τους γονείς ή τους κουμπάρους θα έπρεπε να επισκεφτεί το αρμόδιο τμήμα σε κάποια τοπική ή εθνικής κυκλοφορίας εφημερίδα. Μόνο επί τόπου είχε τη δυνατότητα να υποβάλει το κείμενο που στη συνέχεια θα δημοσιευόταν στις αγγελίες γάμου, μια διαδικασία που σίγουρα, μαζί με τις μετακινήσεις και την αναμονή, θα απαιτούσε κάποιες ώρες.

Στο πεδίο ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ όπως αναγράψετε το ονοματεπώνυμό και το τηλέφωνο σας, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το internet προσφέρει μια  πιο πρακτική λύση, καθώς δίνει πλέον τη δυνατότητα στους μελλόνυμφους να κάνουν την παραγγελία τους για την αγγελία γάμου σε εφημερίδα, από το σπίτι, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή ακόμη και κινητού τηλεφώνου, χωρίς φυσική επίσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας. Η διαδικασία είναι πραγματικά πολύ απλή και εύκολη και ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 5 λεπτά.

Ενημερωθείτε σχετικά με την αναγγελία του γάμου σας

Η απάντηση εδώ είναι ΝΑΙ (αλλά υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις). Το άρθρο 1369 Ν.1250/1983 του αστικού κώδικα, ορίζει σχετικά με αυτό το θέμα ότι οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

– Ποιος είναι ο ορισμός της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΗΣ;

Πόλη ορίζετε η περιοχή όπου κατοικούν 10.000 κάτοικοι. Άρα όταν στην περιοχή όπου κατοικούμε ζουν από 10.000 κάτοικοι και πάνω, είναι υποχρεωτικό να δημοσιεύσουμε στην τοπική εφημερίδα. Εδώ όμως προκύπτει το θέμα ότι η εφημερίδα πρέπει να είναι ημερήσιας κυκλοφορίας (δλδ να κυκλοφορεί σε καθημερινή βάση) για να βάλετε την αναγγελία γάμου σας, όμως δεν κυκλοφορούν όλα τα τοπικά μέσα καθημερινά !

Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον υπεύθυνο που θα κάνει τον έλεγχο των εγγράφων σας για το ποια εφημερίδα τον καλύπτει, καθώς αρκετοί ερμηνεύουν “όπως καταλαβαίνουν” τον νόμο.

Συχνά ακούμε αυτή την ερώτηση από πελάτες, αλλά διαβάζουμε και διάφορα στο ίντερνετ. Αυτό που θα σας πούμε εδώ, είναι αυτό που ο νόμος ορίζει, αλλά και από την εμπειρία μας σχετικά με το γιατί ακούτε διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Έτσι, βάση του νόμου 1250 του Αστικού Κώδικα, αναφέρετε ρητά ότι ο γάμος θα πρέπει να γίνει εντός 6 μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης. Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να τελέσουμε τον γάμο την ίδια μέρα με την δημοσίευση, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, διαφορετικά θα πρέπει να επαναληφθεί η δημοσίευση. Βλέπε άρθρο 1369 του αστικού κώδικα.

-Γιατί ακούμε ή διαβάζουμε λοιπόν τόσες διαφορετικές απόψεις για αυτό το θέμα;

Αν και ψάξαμε αρκετά το θέμα και με νομικούς, τελικά αυτή η απαίτηση των 3ον μηνών έως 15 ημερών δεν προκύπτει να βασίζετε σε κάποιο νόμο. Πιθανόν βασίζετε σε κάποιο άτυπο εσωτερικό κανονισμό που έχει να κάνει με την οργάνωση του εκάστοτε δήμου ή της ενορίας που θα τελέσουν τον γάμο.

Για να γλιτώσετε λοιπόν ταλαιπωρία και καθυστέρηση σχετικά με τις διαδικασίες, καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε την οδηγία που θα μας δώσει ο αρμόδιος για την περίπτωση του κάθε ενός, υπάλληλος ή ιερέας.

Έχουμε φτιάξει μια φόρμα για εσάς η οποία βασίζετε σε αυτό που ζητούν οι εφημερίδες βάση νόμου να γράφετε.

Το μόνο που θα χρειαστεί, είναι να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας με Μικρά Γράμματα (πεζά) και τόνους.

Στις περιπτώσεις των μεικτών γάμων (Έλληνες με κατοίκους άλλων χωρών) είναι απαραίτητο να γραφτούν όλα τα στοιχεία των αλλοδαπών μελλόνυμφων με Ελληνικούς χαρακτήρες (βάση επίσημης μετάφρασης) και με Αγγλικούς σε παρένθεση (βάση των επίσημων εγγράφων της χώρας τους). Η φόρμα μας υποστηρίζει τις παρενθέσεις και έτσι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση πριν προχωρήσετε στην καταχώρηση της εντολής δημοσίευσης, επικοινωνήστε με την αρμόδια κατά τόπους αρχή για να σας δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με τους μεικτούς γάμους.

Το θέμα επιλογής της εφημερίδας είναι εν μέρει καθαρά προσωπική υπόθεση.

Τα κριτήρια ωστόσο έχουν κάποιους περιορισμούς, ιδίως αν κατοικείτε εκτός τους λεκανοπεδίου της Αττικής.

Έτσι λοιπόν, αν δεν είστε κάτοικος Ν. Αττικής ​(είτε είστε), ελέγξτε το έντυπο με τα δικαιολογητικά που παρέχουν οι περισσότεροι δήμοι και ενορίες ή κάντε τους μια ερώτηση σχετικά με αυτό το θέμα, προκειμένου να σας διευκρινίσουν αν θα δεχθούν εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας ή θέλουν αποκλειστικά εφημερίδα τοπικής κυκλοφορίας.

Η αναγγελία γάμου δεν κοστίζει σε όλες τις εφημερίδες το ίδιο. Αυτό συμβαίνει γιατί η κάθε εφημερίδα έχει την δική της τιμολογιακή πολιτική, η οποία βασίζετε στο εύρος κυκλοφορίας καθώς και την αναγνωσιμότητα.

Η επιλογή είναι καθαρά δική σας.

Η τιμή στην “Φωνή της Σαλαμίνας” (δεκαπενθήμερη εφημερίδα) είναι 15 ευρώ

  Παρακαλώ όπως συμπληρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας

  Ονοματεπώνυμο

  Τηλέφωνο

  email

  Ο

  του

  και της

  το γένος

  που γεννήθηκε

  και κατοικεί

  και η

  του

  και της

  το γένος

  που γεννήθηκε

  και κατοικεί

  θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει

  error: Content is protected !!