Μέλι με… τα όλα του
ΔΙΑΤΡΟΦΗΕΥ ΖΗΝ 5 Απριλίου 2021 fonisalaminas
Από τον μελισσοκόμο αγαπιέται η μέλισσα κι ο καλός παραγωγός κάνει το καλό μέλι!
Δεν είναι υπερβολικός ο ισχυρισμός πως η Ελλάδα παράγει το καλύτερο μέλι στον κόσμο! Η απίστευτα πλούσια χλωρίδα της χώρας προσφέρει στις μέλισσες τεράστια ποικιλία από άγρια ανθοφόρα φυτά, με τα οποία τρέφονται.
Ανθισμένα φυτά την άνοιξη, ανθισμένο θυμάρι στις αρχές του καλοκαιριού, πεύκο το καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου, ρείκι, μετά από τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές, καστανιές και μερικά ακόμη σπάνια είδη όπως η βελανιδιά μέσα στο χρόνο. Στην ελληνική κουζίνα, το μέλι είναι το πιο αρχαίο γλυκαντικό. Όμως και σήμερα μια κουταλιά μέλι με φρούτα, δημητριακά, γιαούρτι και… πολλή φαντασία μπορεί να είναι η πιο δροσερή απόλαυση του καλοκαιριού και ένας σύμμαχος για υγεία, φροντίδα και λιγότερα κιλά στην παραλία.