Πολιτικές Εξελίξεις Πολιτικές Εξελίξεις
Ενημερωτικό Δελτίο για τη Γενική Συνέλευση 01.10.21 στα μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σαλαμίνας Συντρόφισσες και σύντροφοι, Την Παρασκευή 1η Οκτώβρη 2021 στις 19.00,... Πολιτικές Εξελίξεις

Ενημερωτικό Δελτίο για τη Γενική Συνέλευση 01.10.21 στα μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σαλαμίνας

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Την Παρασκευή 1η Οκτώβρη 2021 στις 19.00, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση στα γραφεία της οργάνωσης με θέμα “Πολιτικές Εξελίξεις”.

Πολλά μέλη της οργάνωσης παρευρέθηκαν και συμμετείχαν σ’ αυτή την κομματική διαδικασία, στην οποία μας τίμησαν με την παρουσία τους ως εισηγητές,ο Χρήστος Λαμπρίδης – Συντονιστής ΝΕ Πειραιά και οι Βουλευτές Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης και Τρύφων Αλεξιάδης.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και τοπικού ενδιαφέροντος και τα μέλη μας εξέφρασαν τις απορίες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα. Κατά την διάρκεια της ΓΣ, μοιράστηκαν φυλλάδια με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την οικονομία και την κοινωνία όπως παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ από τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα έχει αποτύχει σε όλα τα μέτωπα ( υγεία, παιδεία, εθνικά θέματα, προστασία του Πολίτη κ.αλ) και οι παραιτήσεις η μία μετά την άλλη των Υπουργών και των στελεχών σε καίριες θέσεις είναι η ομολογία της αποτυχίας της.

Το σύστημα δημόσιας Υγείας καταρρέει και στο θέμα της Παιδείας με τα απαράδεκτα νομοθετήματα και τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα Δημόσια Πανεπιστήμια, έχουν φέρει μεγάλες αντιδράσεις φορέων, συλλογικοτήτων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και απλών πολιτών αυτού του τόπου.

Η ακρίβεια, που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να κρυφτεί, όσο κι αν ο Κ. Μητσοτάκης καλεί τους συντάκτες του οικονομικού ρεπορτάζ στο Μαξίμου για να τους δώσει οδηγίες να κρύψουν το θέμα από τα Μέσα Ενημέρωσης, γεγονός που αποκάλυψε πρόσφατα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σ. Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή των Ελλήνων.

Ταυτόχρονα, ξεπουλούν ό,τι με κόπο κρατήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τον ζυγό των μνημονίων, που ζητούσαν επιτακτικά οι δανειστές, σε μια σειρά απολύτου εθνικού συμφέροντος τομείς όπως η ΔΕΠΑ, η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΗΕ και πρόσφατα ο ΟΛΠ, χωρίς μνημόνια και χωρίς να τους δεσμεύει η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.Η οργάνωσή μας θα διοργανώσει δράσεις το επόμενο διάστημα ώστε να μάθουν οι πολίτες της Σαλαμίνας τι σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η συμμετοχή όλων μας σε αυτές είναι πολύ σημαντική.Πολύ θετικά αποδέχθηκαν οι συντρόφισσες/οι την πρόταση του σ.Νίκου Μπελαβίλα, ο οποίος πήρε τον λόγο και μας ενημέρωσε για μια ημερίδα που προγραμματίζεται για τα μέσα Οκτώβρη 2021 στην Σαλαμίνα με θέμα τον “Τύμβο των Σαλαμινομάχων” με πολύ σημαντικές παρουσίες, όπως η πρ. Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σ.Μαρία Βλαζάκη, υπό την αιγίδα του Πολυτεχνείου, στην οποία θα παρουσιαστεί αναλυτικά το εν λόγω θέμα για να γνωρίζουν οι πολίτες της Σαλαμίνας την αλήθεια γι΄αυτόν τον Ιστορικό Χώρο.

Το σώμα της ΓΣ καλοδέχτηκε αυτήν την πρωτοβουλία και το επόμενο διάστημα θα στηρίξουμε την προσπάθεια και μόλις μας γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση, ώστε να έχει μεγάλη συμμετοχή κόσμου η εν λόγω εκδήλωση.Στο τέλος της ΓΣ, έγινε απολογισμός και εκφράστηκαν ευχαριστίες στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος εκτός οργάνωσης, που βοήθησαν οικονομικά όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι και τα εγκαίνια των νέων μας γραφείων που πραγματοποιήθηκαν πριν ένα μήνα περίπου με μεγάλη επιτυχία.

Επιπρόσθετα, εκφράστηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στα μέλη της Οργάνωσης για τηνκαθ’ οποιονδήποτε τρόπο συνεισφορά τους (είτε οικονομική, είτε με εξοπλισμό, είτε με χειρωνακτική εργασία) με την οποία βοήθησαν στην αλλαγή των νέων μας γραφείων.

Συμφωνήθηκε, οι ΓΣ να πυκνώσουν το επόμενο διάστημα και η μεγάλη συμμετοχή των μελών μας, μας δίνει αισιοδοξία για να προσπαθούμε όλοι μαζί για το καλύτερο του κόμματος, που ελπίζουμε σύντομα να έρθει στην εξουσία και να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με συντροφικούς Χαιρετισμούς

error: Content is protected !!