«Προαγωγή; Όχι ευχαριστώ» – Τα ταλέντα επανεξετάζουν τον όρο φιλοδοξία
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝΚΟΣΜΟΣ 29 Ιανουαρίου 2024 fonisalaminas
Τι έδειξε, η ετήσια έκθεση Workmonitor της Randstad , της μεγαλύτερης εταιρείας εύρεσης προσωπικού στον κόσμο
Μετά την «σιωπηρή παραίτηση», τις “lazy girl jobs”– το επάγγελμα που, με τον ελάχιστο κόπο σου δίνει τη μέγιστη ανταμοιβή- και τις «Bare Minimum Mondays» – δουλεύουμε λιγότερο, στην πιο «μισητή» ημέρα της εβδομάδας- μια νέα τάση έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι νεότεροι εργαζόμενοι συμπεριλαμβανομένης της γενιάς Z και των millennials, αρνούνται να αναλάβουν τις «σκοτούρες» που συνεπάγεται μια προαγωγή, ακόμη και αν πρόκειται για διευθυντική θέση.
Συγκεκριμένα, η ετήσια έκθεση Workmonitor της Randstad , της μεγαλύτερης εταιρείας εύρεσης προσωπικού στον κόσμο, διαπίστωσε ότι το 39% των εργαζομένων δεν επιθυμεί να πάρει προαγωγή και περίπου ο ίδιος αριθμός – 34% – δεν θέλει ποτέ να αναλάβει διευθυντική θέση
«Αυτό σημαίνει ότι το εργασιακό κίνητρο δεν καθορίζεται από τις προαγωγές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Randstad, Sander van ‘t Noordende, στο Business Insider.
«Οι εργαζόμενοι και κυρίως τα ταλέντα επανεξετάζουν τι σημαίνει φιλοδοξία, θέτοντας ως προτεραιότητα την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την ευελιξία, την ισότητα και την εξειδίκευση».
Επίσης ευρεία είναι η άποψη πως τα επιπλέον χρήματα δεν αξίζουν την επιπλέον εργασία και πίεση.
Στη μελέτη συμμετείχαν 27.000 άτομα σε 34 αγορές στην Ευρώπη, την Ασία και τον Ειρηνικό και την Αμερική.
Για τους εργοδότες που επιθυμούν να διατηρήσουν και να αναπτύξουν ταλέντα, το συμπέρασμα είναι σαφές.
«Οι εργοδότες πρέπει να βλέπουν την εξέλιξη των εργαζομένων εκτός της συμβατικής κλίμακας ιεραρχίας, λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές φιλοδοξίες του κάθε ατόμου», δήλωσε ο van ‘t Noordende. «Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουν ότι η εξέλιξη της σταδιοδρομίας και η διατήρηση μιας υγιούς προσωπικής ζωής είναι αλληλένδετες και πρέπει να εξισορροπούνται»
naftemporiki.gr