Απάντηση του Δημάρχου στον πόλεμο της ομπρέλας Απάντηση του Δημάρχου στον πόλεμο της ομπρέλας
«Παρατηρούμε μια… αστεία προσπάθεια αυτών που με αγωνία παλεύουν ματαίως να μείνουν στην επικαιρότητα, να αφήνουν διάφορα υπονοούμενα σχετικά με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του... Απάντηση του Δημάρχου στον πόλεμο της ομπρέλας

«Παρατηρούμε μια… αστεία προσπάθεια αυτών που με αγωνία παλεύουν ματαίως να μείνουν στην επικαιρότητα, να αφήνουν διάφορα υπονοούμενα σχετικά με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του Δήμου μας.

Ενόχλησε άραγε το ποσό των €9.979,52 που κόστισε συνολικά ο χριστουγεννιάτικος στολισμός (τόσο οι ομπρέλες στη Λ. Φανερωμένης, όσο και το χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Ηρώων); Το 2019 ο χριστουγεννιάτικος στολισμός κόστισε €9.969,60. Ακολουθήθηκαν δε και το 2019 αντίστοιχες διαδικασίες (σύναψη σύμβασης, ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, κ.ο.κ.). Γιατί πέρσι δεν υπήρχε αντίστοιχη αντίδραση; Καταλαβαίνουμε όλοι τον λόγο. Τα τόσο θετικά σχόλια που απέσπασε ο φετινός χριστουγεννιάτικος στολισμός του νησιού μας έκανε κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους.

Ενόχλησε ότι η μια από τις δύο αναθέσεις έγινε σε επιχείρηση συγγενών υποψήφιου δημοτικού συμβούλου της δημοτικής παράταξης ‘Το Ν.Η.Σ.Ι. μας’, που εν τέλει δεν εξελέγη; Είναι τουλάχιστον αισχρό να στοχοποιούνται νέοι επαγγελματίες του νησιού στο βωμό μιας γελοίας αντιπολίτευσης. Η κριτική θα ήταν αποδεκτή εφόσον το αποτέλεσμα των προσφερόμενων υπηρεσιών δεν ήταν το επιθυμητό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το αποτέλεσμα ήταν κατά γενική ομολογία εντυπωσιακό.

Τελικά, αυτό που ενόχλησε ήταν ότι αυτή η Δημοτική Αρχή ακολουθεί μόνο τις νόμιμες διαδικασίες με πλήρη διαφάνεια και έχει τα αποτελέσματα και την αποδοχή που έχει. Γι’ αυτό άλλωστε στον 1,5 χρόνο της διοίκησής μας ουδεμία απόφασή μας έχει προσβληθεί από τον οιοδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο. Θα έπρεπε και εμείς να αγοράζουμε χωρίς σύμβαση, με προφορική εντολή, ακόμη και φωτοσωλήνες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και μάλιστα να μην πληρώνουμε καν τους προμηθευτές; Όπως υποχρεώνεται σήμερα ο Δήμος να πληρώσεις €9.227,83 εντόκως σύμφωνα με την αρ. 550/2020 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Πειραιώς για αγορά φωτοσωλήνων για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, που έγινε με απευθείας ανάθεση με προφορική εντολή, δηλαδή διά λόγου και χωρίς τη σύναψη καμίας σύμβασης (!!!) το… 2020!

Δεν θα επανέλθουμε ασχολούμενοι με ό,τι εκπροσωπεί το ‘χτες’. Έχουμε πολλή και σοβαρή δουλειά να κάνουμε».

error: Content is protected !!