Ξεκίνησε η λειτουργία των καφέ κάδων στη Σαλαμίνα Ξεκίνησε η λειτουργία των καφέ κάδων στη Σαλαμίνα
Ο Δήμος Σαλαμίνας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ, ενεργοποίησε άλλο ένα ρεύμα ανακύκλωσης, Ξεκίνησε η λειτουργία των καφέ κάδων στη Σαλαμίνα

Ο Δήμος Σαλαμίνας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ, ενεργοποίησε άλλο ένα ρεύμα ανακύκλωσης, αυτό των βιοαποβλήτων προχωρώντας στην εγκατάσταση και λειτουργία των πρώτων καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων (βιοαπόβλητα). Στους κάδους αυτούς εναποτίθενται τόσο τα βιοαπόβλητα όσο και λοιπά οργανικά απορρίμματα.
Μετά την ανακύκλωση των μπλε κάδων, των γυαλιών (κώδωνες), των κλαδιών, των ηλεκτρικών συσκευών, των μελανιών, των μπαταριών, των λαμπτήρων, των λάστιχων οχημάτων ο Δήμος θέτει σε λειτουργία ένα ακόμη ρεύμα ανακύκλωσης.
Η συλλογή άρχισε από την κεντρική λαϊκή αγορά και σε συγκεκριμένα καταστήματα όπου παράγεται αξιόλογη ποσότητα βιοαποβλήτων. Η διανομή των καφέ κάδων θα συνεχιστεί σε περισσότερα καταστήματα του νησιού και θα δημιουργηθούν κάποια κεντρικά σημεία όπου θα μπορούν οι πολίτες να ανακυκλώνουν τα βιοαπόβλητά τους.
Στόχος του Δήμου είναι, η Σαλαμίνα να γίνει Δήμος πρότυπο στην ανακύκλωση. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο θα χρειαστεί η βοήθεια όλων μας.

error: Content is protected !!