Ψηφιακά θα κατατίθενται οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης Ψηφιακά θα κατατίθενται οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης
ΨΗΦΙΑΚΑ θα κατατίθενται από 18/03/2021 οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης Πατούλης: Ψηφιακά θα κατατίθενται οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης

ΨΗΦΙΑΚΑ θα κατατίθενται από 18/03/2021 οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης
Πατούλης: «Η αντικατάσταση του διπλώματος οδήγησης με ψηφιακό τρόπο σηματοδοτεί ένα ακόμα μεγάλο άλμα, στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Στόχος μας εντός του 2021 να υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά και για την αρχική έκδοση ή επέκταση αδειών οδήγησης υποψηφίων οδηγών και οδηγών».
Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα Πέμπτη, 18/03/2021, για τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής η ηλεκτρονική εφαρμογή κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αντικατάσταση διπλώματος με νέου τύπου και την έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς κλοπής ή απώλειας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή https://drivers-vehicles.services.gov.gr και με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων του Taxisnet να καταχωρούν την αίτηση και τα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας και της υπογραφής τους.
Στη συνεχεία, οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας θα αποστέλλουν ηλεκτρονικά όλα τα εκτυπώσιμα, στις άδειες οδήγησης, στοιχεία προς τη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να απαιτείται η αποστολή φυσικού φακέλου.
«Η ψηφιακή αντικατάσταση του διπλώματος οδήγησης σηματοδοτεί ένα ακόμα μεγάλο άλμα, στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης. «Ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη της διοίκησης της Περιφέρειας το τοπίο έχει αλλάξει με την αγαστή συνεργασία των συναρμοδίων υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία υιοθετούν τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει.
Εντός του 2021 φιλοδοξούμε η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα να επεκταθεί, όπως έχουμε εισηγηθεί, ώστε να υποδέχεται τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για την αρχική έκδοση ή επέκταση των αδειών οδήγησης υποψηφίων οδηγών και οδηγών».

error: Content is protected !!