Κοινωνικό Ιατρείο Κοινωνικό Ιατρείο
Το Σωματείο «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ», που ιδρύθηκε το 2009, είναι μια Ελληνική, Ανθρωπιστική Οργάνωση Αλληλεγγύης με σκοπό την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που ζουν σε... Κοινωνικό Ιατρείο

και Φαρμακείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας – Τράπεζα Τροφίμων

Πεπραγμένα 2020 – 2021

Το Σωματείο «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ», που ιδρύθηκε το 2009, είναι μια Ελληνική, Ανθρωπιστική Οργάνωση Αλληλεγγύης με σκοπό την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, χωρίς μέλλον. 

Η κα Έφη Ζήση

Ήταν εμφανέστατες σε όλους μας οι επιπτώσεις της πολυεπίπεδης κρίσης που βίωσε η Ελληνική κοινωνία. Όσο βάθαινε η οικονομική κρίση, όσο αυξάνει η ανεργία και η φτώχεια, τόσο μεγάλωνε και η ανασφάλεια, η κατάθλιψη, η απελπισία και η απόγνωση των συνανθρώπων μας. Δυστυχώς ένα σημαντικό κομμάτι του λαού μας στερείται ακόμη και σήμερα βασικά αγαθά για την επιβίωσή του.

Θεωρήσαμε πως ήταν Εθνικό χρέος η δημιουργία κοινωνικών δομών & δικτύων βοήθειας και αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά φαινόμενα, Έτσι δημιουργήσαμε ξεκινώντας τρία δίκτυα:

Α. Για την Υγεία

Σαν πρώτο βήμα έμπρακτης απάντησης στις πολιτικές φτωχοποίησης της Ελληνικής Κοινωνίας το σωματείο «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ», γιατροί, και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, δημιουργήσαμε -και λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια– το «Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας» που όλοι πλέον γνωρίζουμε το οποίο προσφέρει  δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες και όχι μόνο, καθώς εξυπηρετούμε πολλά περιστατικά που χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης και θεραπείας. (Χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες κλπ.)

Αυτή την στιγμή ο αριθμός ξεπερνά τους 88.000 ασθενείς που έχουν εξυπηρετηθεί από την συγκεκριμένη την δομή.

Β. Για την Σίτιση

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και τα διανέμουμε σε συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη. Αυτή την στιγμή καλύπτουμε μόνο στην Σαλαμίνα, σε 744 οικογένειες ήτοι 3.022 άτομα, ενώ και εδώ ο αριθμός αυξάνεται δραματικά.

Σε αυτόν τον αριθμό έρχεται να προστεθεί ο αριθμός των φοιτητών που στηρίζουμε σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Δημάρχου στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Σαλαμίνας, σε συνεργασία με εμάς ξεκινήσαμε για 2η συνεχή χρονιά πιλοτικό πρόγραμμα στήριξης για τους Σαλαμίνιους φοιτητές μας που σπουδάζουν στην επαρχία με την ονομασία το «κουτί του φοιτητή».

Δυστυχώς η καθημερινότητα των φοιτητών με την άσχημη οικονομική κατάσταση της Ελληνικής Οικογένειας που εκτός από τον πρωτο εισακτέο φοιτητή έχει και κάποιον άνεργο στο σπίτι, η χρηματοδότηση από τους γονείς τους, είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Ο αριθμός που έχουμε ήδη αυτή την στιγμή ανέρχεται σε 120 φοιτητές.

Μην ξεχνάμε πως η κρίση έδιωξε 427.000 νέους επιστήμονες στο εξωτερικό.

Ας μην επιτρέψουμε άλλη «διαρροή εγκεφάλων» !!!

Κάνουμε έκκληση σε σας ώστε να καταφέρουμε να κρατήσουμε τους νέους μας στην  Πατρίδα μας προσφέροντας τους, μέσω του κυτίου του φοιτητή να έχουν τα απαραίτητα τρόφιμα ώστε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να παραμείνουν στον Τόπο μας.

Είναι τα παιδιά όλων μας και κάποια στιγμή θα γεμίζουμε ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ που βάλαμε όλοι εμείς το λιθαράκι μας για να σπουδάσουν με αξιοπρέπεια προσφέροντας με την σειρά τους στο σύνολο μέσα από το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ τις υπηρεσίες τους. 

Γ. ΤΟ 2020 

Η Στάση Ζωής έχει αναλάβει οργανωμένα πλέον ενεργό δράση με εξειδικευμένη ομάδα στην διαχείριση κρίσης, μαζικών καταστροφών και επειγουσών αναγκών με παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους πληγέντες, παροχή κ διάθεση ιατροφαρμακευτικού υλικού, σίτιση και ρουχισμό.

Για το λόγο αυτό ζητάμε από όσους είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους πληγέντες συνανθρώπους μας και να γίνουν αρωγοί σε αυτή μας την προσπάθεια τόσο με την προσφορά υλικών αγαθών όσο και με την ενεργή παρουσία τους.

Είμαστε από την πρώτη στιγμή παρόντες, στις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής μαγειρεύοντας και προσφέροντας γεύματα στους συνανθρώπους μας 600 μερίδες σε καθημερινή βάση μέχρι την στιγμή που ανέλαβε ο στρατός.

Επίσης και στις φονικές πυρκαγιές στις 23 Ιουλίου 2018 είμαστε και πάλι στην πρώτη γραμμή μαγειρεύοντας καθημερινά  600 μερίδες για την Κινέττα  από τις 24 Ιουλίου 2018 έως τις 12 Αυγούστου 2018 και μετέπειτα όλο  το υπόλοιπο διάστημα στο Μάτι και την Ραφήνα συνεχίσαμε τις δράσεις μας.

Είμαστε παρόντες και στηρίξαμε ΈΜΠΡΑΚΤΑ από την πρώτη στιγμή με τις πλημμύρες στην Κινέτα μαγειρεύοντας 400 μερίδες φαγητού.  

Παρόντες από την πρώτη στιγμή, στις 9 Αυγούστου 2020 σταθήκαμε ΈΜΠΡΑΚΤΑ στους συνανθρώπους μας μετά από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια που προκάλεσαν σοβαρότατα προβλήματα σε Ψαχνά, Βασιλικά, Πολιτικά, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Λευκαντί και Μπούρτζι.

Μετά την έκρηξη στο λιμάνι του Λιβάνου στις 4 Αυγούστου 2020 και τις καταστροφικές συνέπειες όσον αφορά την ανθρώπινη ζωή και την ανυπολόγιστη υλική και περιβαλλοντική ζημία, η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη σε αίτημα των λιβανικών αρχών, αποφάσισε για άλλη μια φορά να σταθεί αλληλεγγύη προς τον λαό του Λιβάνου και συνεχίζει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα.

Η μεταφορά του δεύτερου κύματος βοήθειας της Ελλάδας στον Λίβανο πραγματοποιήθηκε με το προσγειωμένο σκάφος «ΙΚΑΡΙΑ» και παραδόθηκε στις ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου όπου ειδικές μονάδες παρέδωσαν και ανέλαβαν να συντονίσουν και θα διανείμουν ανθρωπιστική βοήθεια στους τελικούς αποδέκτες .

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο συμβάν από την αρχή, στέλνοντας μια ομάδα έρευνας και διάσωσης και υποστηρίζοντας οχήματα.

Η Ελληνική Υποστήριξη προς τον Λιβανικό Λαό στη δυσκολία τους αποδείχθηκε επίσης από την άμεση επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη στη Βηρυτό λίγο μετά την καταστροφική έκρηξη, καθώς και από τη συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού στη διεθνή τηλεδιάσκεψη δωρητών για τον Λίβανο.

Η ευθύνη για την εκτέλεση αυτής της πρωτοβουλίας, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ανέλαβε η Γενική Διεύθυνση Διεθνούς Συνεργασίας Ανάπτυξης (ΥΔΑΣ) υπό την επίβλεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, με βασικούς ρόλους επίσης από την Πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα και την Ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό.

Σε συνδυασμό με τη δράση του Υπουργείου Εξωτερικών, η Πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Ελληνο-Λιβανικό Πολιτιστικό Σύλλογο και με την υποστήριξη του Περιφερειακού Νομού Αττικής και του SKAI Radio / TV, ξεκίνησε μια εκστρατεία μέσων για τη συλλογή και την αποστολή βασικών αναγκών σε άτομα που επλήγησαν από την καταστροφή. Μέρος της ενίσχυσης έχει ήδη αποσταλεί αεροπορικώς, μέσω αεροπορικής εταιρείας.

Η Ανθρωπιστική Οργάνωση «Στάση Ζωής», στάθηκε και εκεί Έμπρακτα στο πλευρό του Λαού του Λιβάνου έχοντας στείλει μια τεράστια ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού η οποία έφτασε στον προορισμό της το δεύτερο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2020 για τον χειμαζόμενο λαό του Λιβάνου.

Η Ανθρωπιστική Βοήθεια δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν δεν ήταν σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Εθνική Άμυνας και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2020 ο νομός Καρδίτσας συγκαταλέγεται στις περιοχές της χώρας που δέχτηκαν το σφοδρότερο πλήγμα της κακοκαιρίας «Ιανός». Οι εικόνες που καταγράφηκαν στα χωριά αλλά και μέσα στην πόλη ήταν το λιγότερο αποκαρδιωτικές … Παντού Λάσπη, νερό, κατεστραμμένες περιουσίες, πλημμυρισμένα καταστήματα και δρόμοι, καλλιέργειες που θάφτηκαν κάτω από τα νερά, δρόμοι και γέφυρες που υποχώρησαν από τη διάβρωση του εδάφους και τις κατολισθήσεις.

Πάνω από 5.000 σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στην πόλη αλλά και 15 χωριά, ενώ συνολικά 15 γέφυρες κατέρρευσαν…

Η κινητοποίησή μας και στην Καρδίτσα ήταν άμεση και άμεσα αποστείλαμε 4 νταλίκες γεμάτες αγάπη για τους συνανθρώπους με απαραίτητα για την διαβίωσή τους τρόφιμα.

Άμεση κινητοποίηση σε τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό εστάλη αμέσως μετά μετά τον καταστροφικό σεισμό στις 30 Οκτωβρίου στην Σάμο με μέγεθος 6,7 Ρίχτερ όπου είχαμε και την απώλεια των δύο μαθητών που καταπλακώθηκαν από κατάρρευση τοιχίου.

Στο θρυλικό Μεσολόγγι που προσέφερε Ύψιστο παράδειγμα Εθελούσιας Θυσίας στο βωμό της Ελληνικής, της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ελευθερίας πραγματοποιήσαμε την τελευταία αποστολή μας (στο τέλος Δεκεμβρίου 2020) σε Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό (3 μηχανήματα υπερήχων, 1 πλήρη οδοντιατρική έδρα και ακτινολογικό μηχάνημα καθώς και ιατροφαρμακευτικά προϊόντα και υλικά.

 Δ. Για την Ανάπτυξη εναλλακτικών οικονομικών δραστηριοτήτων

Πραγματοποιήσαμε Ημερίδες, Διημερίδες,  Σεμινάρια και Εργαστήρια για τη επιμόρφωση σε Αγροτικές Δραστηριότητες, με τις κάτωθι ενδεικτικά θεματολογίες: 

  • ΤΡΟΥΦΑ – ΑΥΤΟΦΥΗ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ: ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΣΕ ΚΟΡΜΟΥΣ ΞΥΛΩΝ. ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΟΡΜΩΝ ΜΕ ΚΑΒΙΛΙΕΣ. ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ.
  • ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΤΡΟΦΙΑ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΚΡΟΦΗΣ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ (ΑΝΟΙΚΤΟΥ & ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ) σε συνεργασία με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΤΡΟΦΙΑΣ που εδρεύει στην Κρήτη.
  • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ – ΜΕΛΙΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
  • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Με τον τρόπο αυτό, οι εκπαιδευόμενοι απέκτησαν όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται προκειμένου να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο πιθανό τρόπο περιουσιακά στοιχεία (κτήματα) τα οποία βρίσκονται σε αδράνεια για την συμπλήρωση του εισοδήματός τους, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μέχρι σήμερα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εκπαιδευτεί  ξεπερνά τα  3.800 άτομα.

Ε. Άλλες δραστηριότητες

 Συνέδρια

Από τις 18 έως 20 Απριλίου 2013, διοργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε το 1ο  Διεθνές  Συνέδριο, με θέμα: “Η Φτώχεια και οι Συνέπειες της στον Τομέα των Ψυχικών Συμπεριφορικών Διαταραχών για Έφηβους και Ενήλικες”, με την συμμετοχή επιστημόνων από διαφόρους κλάδους υγείας όπως: ψυχιάτρους, νευρολόγους, κοινωνιολόγους, θεολόγους και άλλες επιστημονικές ειδικότητες, το οποίο πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis, με την εποπτεία Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής, που συγκροτήθηκε από επιφανείς Έλληνες & Ευρωπαίους καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές δραστηριοποιούμενους στον τομέα της έρευνας.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ψυχική Υγεία του πληθυσμού παγκοσμίως αφού, όπου και όταν υπάρχει οικονομική δυσπραγία, οι πρώτες υπηρεσίες της ψυχικής υγείας είναι αυτές που θίγονται καίρια και πρωταρχικά. (www.psy-poverty.gr

Για το έτος 2021, ήδη έχουμε ανακοινώσει την διοργάνωση των εξής Συνεδρίων:

α)  Τον Οκτώβριο του 2021 έχει ήδη εξαγγελθεί και θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Νιάρχος  Αίθουσα εκδηλώσεων, το 2ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Covid– 19,  Βίαιη Φτωχοποίηση των Ελληνικής Κοινωνίας – Συνέπειες & Επιπτώσεις στην Ψυχική Υγεία του πληθυσμού. Διαπιστώσεις – Συμπεράσματα – Προτάσεις».

β) 1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο «Πρωτογενής Παραγωγή – Επιχειρηματικές Δράσεις- Καινοτόμες Εφαρμογές».  

Ο βασικός στόχος μας συνίσταται στην διάχυση της επιστημονικής γνώσης, της κατάρτισης των επιστημόνων, των τεχνολογιών παραγωγής και στην παρουσίαση των καινοτόμων πρακτικών, προκειμένου οι συμμετέχοντες σε αυτό να ενημερωθούν για τις δυνατότητες συνεργασίας και συμμετοχής σε τέτοιες ενέργειες.

Επίσης στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων που συνδέονται με την οικονομική, κοινωνική, πολιτική και περιβαλλοντική διάσταση της βιώσιμης ανάπτυξης της υπαίθρου καθώς και στην εκπαίδευση ώστε να ανταποκριθούν οι ενδιαφερόμενοι στις απαιτήσεις της νέας, φιλόδοξης αλλά και δύσκολης εποχής για την ελληνική γεωργία.

γ) 1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο Χωρών της Ε.Ε. για την καταπολέμηση της ανέχειας και της ανεργίας. Συνεργασία μεταξύ των χωρών – Ανταλλαγές απόψεων.

Τα Συνέδρια που έχουμε εξαγγείλει έχουν μεταφερθεί όλα, λόγω του covid – 19 και θα πραγματοποιηθούν το 2021.

ΣΤ. Εκδοτική Δραστηριότητα

Στα πλαίσια της εκδοτικής μας δραστηριότητας, το Σωματείο «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» τον Iούνιο του 2021 θα εκδώσει τον Ιατροφαρμακευτικό Οδηγό «MEDICINE INDEX 2021» ο οποίος έρχεται να αποτελέσει μια από τις πιο έγκυρες και προσιτές πηγές πληροφόρησης στον Ιατροφαρμακευτικό τομέα. 

Το πόνημα αυτό περιλαμβάνει τα φάρμακα που αποδεδειγμένα έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν κάποιες παθολογικές παραμέτρους, περιγράφοντας τις αλληλεπιδράσεις και παρενέργειες, τη δοσολογία και τον τρόπο χορήγησης καθώς και τα ονόματα των ιδιοσκευασμάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Το MEDICINE INDEX αποτελείται ουσιαστικά από δύο  μέρη: 

Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει την ταξινόμηση των ιδιοσκευασμάτων σε ομάδες με βάση είτε την ασθένεια για την οποία προορίζονται, είτε την φαρμακολογική τους δράση, την χημική τους δομή, καθώς και τις ενδείξεις των. Η κατάταξη αυτή διευκολύνει τον συνταγογράφο στις επιλογές του για την φαρμακευτική αντιμετώπιση των ασθενών του. 

Στο  δεύτερο και ουσιαστικότερο  μέρος παρατίθενται αναλυτικά, με αλφαβητική σειρά, όλες οι φαρμακευτικές ουσίες που έχουν δοθεί με SPC από τις φαρμακευτικές εταιρίες, καθώς και πολλοί  σταθεροί συνδυασμοί φαρμάκων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με τις Ενδείξεις, την Δοσολογία, τον Τρόπο Χορήγησης, τις Αντενδείξεις, τις Ειδικές Προειδοποιήσεις & Προφυλάξεις κατά τη χρήση, τις Αλληλεπιδράσεις με άλλα φαρμακευτικά προϊόντα και ουσίες, τις Ανεπιθύμητες Ενέργειες, την Υπερδοσολογία, τις Φαρμακοδυναμικές και Φαρμακοκινητικές Ιδιότητες, τον κατάλογο Εκδόχων, τα Ιδιοσκευάσματα και για κάθε ένα από αυτά, τα στοιχεία για την παρασκευάστρια εταιρία καθώς και τα συναφή σκευάσματα που κυκλοφορούν στην χώρα μας.

Η έκδοση καθίσταται αναγκαία με την ραγδαία εξέλιξη της βιοτεχνολογίας και της μοριακής ιατρικής που οδηγούν καθημερινά σε ένα εκθετικά αυξανόμενο αριθμό είτε νέων φαρμάκων, είτε εξελιγμένων παλαιότερων με την μορφή νέων ιδιοσκευασμάτων. Κατά συνέπεια, η υπεύθυνη και επιστημονικά ενδεδειγμένη συνταγογράφηση απαιτεί σαφή και τεκμηριωμένη ενημέρωση γιατρών και φαρμακοποιών.

Ο Ιατροφαρμακευτικός Οδηγός «MEDICINE INDEX 2021», θα λειτουργήσει και σε ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε να έχουν πρόσβαση μέσω internet, χρήστες από όλο τον κόσμο (Ιατροί, Φαρμακοποιοί και άλλοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας).

ΓΙΑ ΤΟ 2021 

Ζ. Στήριξη στο Σπίτι

Μία ομάδα ανθρώπων με επιστημονική γνώση και εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής μέριμνας καθώς και της σωματικής και ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένοι από τα υπάρχοντα προβλήματα θα παρέχουν οργανωμένη και ουσιαστική στήριξη των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, αποτελώντας τον πυρήνα της νέας μας πρωτοποριακής και ουσιαστικής δράσης.

Η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ηλικιωμένων (65 ετών και άνω) αριθμεί στην Ελλάδα 3.000.000 ανθρώπους και αποτελεί το 21% του πληθυσμού της χώρας μας.

Η Πολιτεία με την αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει θεσπίσει και λειτουργεί μέσω των Δήμων τα προγράμματα Βοήθεια Στο Σπίτι.

Μέσω των προγραμμάτων αυτών εξυπηρετείται ένας πολύ μικρός αριθμός ηλικιωμένων, που διαβιούν απολύτως μοναχικά και είναι άποροι. Η εξυπηρέτηση σε αυτούς παρέχεται μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Δευτέρα – Παρασκευή, 07:30 – 14:30).

Οι Δήμοι, όπως συμβαίνει στους δημόσιους φορείς, δεν έχουν αρκετά χρήματα για να χρηματοδοτήσουν τόσο σύγχρονα τεχνολογικά υποστηρικτικά μέσα, όσο και τους μισθούς περισσότερων εργαζομένων. Εξυπηρετούν τόσους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας όσους μπορούν να προλάβουν να εξυπηρετήσουν οι υπάλληλοι στο χρόνο εργασίας τους.

Ατυχώς, διάφορες αξιόλογες, ως προς την σύλληψή τους, πρωτοβουλίες της πολιτείας στο χώρο της άμεσης εξυπηρέτησης και βοήθειας ευπαθών ομάδων πολιτών, είναι υποτυπώδης, αφού δε γίνονται οργανωμένα ή ακόμα και ανύπαρκτες κατά την νύχτα, τις αργίες κλπ.

Το κενό που υπάρχει είναι γνωστό και προβάλλεται από τα ΜΜΕ σε καθημερινή βάση.

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ …

Η. Δημιουργία Στέγης Αυτόνομης Διαβίωσης ατόμων με ελαφρά και μέση νοητική υστέρηση

Ως ισότιμοι πολίτες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια στην ίση μεταχείριση, στην αυτόνομη διαβίωση και στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία. Με πίστη σε αυτήν την αρχή, προχωρούμε στην ίδρυση έχοντας κατά νου την κραυγή αγωνίας των γονιών που διαβιούν με άτομα με νοητική υστέρηση ή άλλες ειδικές ανάγκες κ.ά. Η φιλοσοφία που διέπει τις αποφάσεις μας για δωρεές είναι προσανατολισμένη προς την κατεύθυνση των ολοκληρωμένων κινήσεων μακράς πνοής…

Για την επίτευξη αυτών των στόχων ο ξενώνας θα λειτουργεί σαν ένα σπίτι ανοιχτό, που φιλοξενεί περιορισμένο αριθμό ενοίκων. Βασικός άξονας της λειτουργίας του, είναι η μέγιστη δυνατή διαφοροποίηση από τις πρακτικές λειτουργίας ενός ιδρύματος ή κλινικής και η υιοθέτηση πρακτικών που ενισχύουν την ατομικότητα, την ενεργοποίηση και την ανεξαρτησία.

Οι ένοικοι με τη συνοδεία και τη συνεχή υποστήριξη του προσωπικού θα μαθαίνουν να διαχειρίζονται τις καθημερινές τους ανάγκες, θα αναπτύσσουν τις ατομικές και κοινωνικές τους δεξιότητες και θα ενισχύονται ώστε να λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα.

Ήδη βρισκόμαστε στην εξεύρεση κτήματος ώστε να αγοραστεί και να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του στόχου μας και να μετατρέψουμε επιτέλους ένα ανέφικτο όνειρο σε μια φωτεινή πραγματικότητα.

Θ. Γυναικείος Συνεταιρισμός Σαλαμίνας Ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Σαλαμίναςείναι πλέον γεγονός, με στόχονα συνεχιστεί η παράδοση από γενιά σε γενιά ακολουθώντας πιστά τις παλιές παραδοσιακές συνταγές με σχολαστικότητα, μεράκι και πίστη διαλέγοντας γνησιότατα υλικά. 

Σκοπός και Στόχος η  διατήρηση και η διάδοση της παράδοσης της Σαλαμίνας μέσα από την παραγωγή χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων υψηλής ποιότητας που αντανακλούν την πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας. Έτσι θα συνεχιστεί η παράδοση από γενιά σε γενιά ακολουθώντας πιστά τις παλιές παραδοσιακές συνταγές με σχολαστικότητα, μεράκι και πίστη διαλέγοντας γνησιότατα υλικά.

Η  απασχόληση των γυναικών, η ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματός τους, η ανάπτυξη του τόπου,  μέσω του Τουριστικού Περιπτέρου της ανωτέρω δράσης για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μας και την πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού μας που είναι και το κύριο μέλημά μας. 

Όλες οι προαναφερθείσες δράσεις μας έχουν στόχο και την δημιουργία θέσεων εργασίας για όλους στο μέλλον. 

Με εκτίμηση
Για την «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»
Έφη Ζήση

error: Content is protected !!