Πολεμικό Ναυτικό προσοχή! Βλάπτει την εθνική άμυνα η “αντίσταση” στα εμβόλια… Πολεμικό Ναυτικό προσοχή! Βλάπτει την εθνική άμυνα η “αντίσταση” στα εμβόλια…
Επιτέλους κάποιος να βάλει μια τάξη με το θέμα των εμβολιασμών Πολεμικό Ναυτικό προσοχή! Βλάπτει την εθνική άμυνα η “αντίσταση” στα εμβόλια…

Επιτέλους κάποιος να βάλει μια τάξη με το θέμα των εμβολιασμών, καθώς στο τέλος θα επηρεάσει και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Θέμα φαίνεται πως έχει ανακύψει, καθώς μικρός αριθμός στελεχών του υποβρυχιακού στόλου, διαμαρτύρεται λέγοντας ότι έχει τεθεί “υπό κράτηση”, διότι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν για προστασία από τον κορονοϊό. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και άπτεται της γνωστής διαδικτυακής συνωμοσιολογικής φιλολογίας που έχει πυροδοτήσει το… “αντιεμβολιαστικό κίνημα”. Κυρίως με την εθνική άμυνα όμως, ΔΕΝ δικαιούμαστε να παίζουμε…

Όταν ένα μέσο του Πολεμικού Ναυτικού ετοιμάζεται για μια αποστολή, το πρώτο που θα πρέπει να διασφαλιστεί είναι η υγεία του προσωπικού. Εάν προκύψει κρούσμα κορονοϊού το οποίο θα διασπαρεί στο πλήρωμα, η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη. Θα υπονομεύσει την προσήλωση του πληρώματος στην αποστολή, καθώς είναι φυσιολογικό καθένας να ανησυχεί για την υγεία του. Άρα θα πληγεί το αξιόμαχο μιας ναυτικής μονάδας την οποία χρυσοπληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και είναι περήφανος γι’ αυτήν.

Όταν πρόκειται για ιό του οποίου ο τρόπος που πλήττει τον οργανισμό του ανθρώπου δεν είναι απόλυτα γνωστός στην ιατρική κοινότητα, δηλαδή με ποια κριτήρια επιλέγει να προσβάλει ποιον και πόσο σοβαρά, χωρίς να κάνει ηλικιακές διακρίσεις, θα ήταν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ και μόνο το να συζητήσει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) για το πρωτόκολλο υγειονομικής ασφαλείας που θα εφαρμόσει. Πέραν των προβλέψεων του ΕΟΔΥ. Με βάση την απλή λογική.

Μια εβδομάδα προ της αναχώρησης, όποιος δεν έχει εμβολιαστεί μπαίνει σε καραντίνα. Εάν έχει προσβληθεί από τον ιό, κάτι θα εμφανίσει και θα αποκλειστεί από την αποστολή, προστατεύοντας το υπόλοιπο πλήρωμα και την επιτυχή ολοκλήρωσή της (συμπληρωματικά, σε ένα τελευταίο μέτρο ασφάλειας, προ του απόπλου διενεργείται σε όλους και rapid test). Αυτός είναι ο λόγος που ορισμένα στελέχη του υποβρυχιακού στόλου δηλώνουν κρατούμενοι. Εάν όμως το πρόβλημα ισχύει για τα πλοία επιφανείας, είναι πολλαπλάσιο στα υποβρύχια. Τόσο απλά.

Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο “διαπραγμάτευσης” ή υποχώρησης. Σε μια περίοδο που οι τουρκικές προκλήσεις μπορούν να “γεννήσουν” ανά πάσα στιγμή επεισόδιο ή και πολεμική εμπλοκή, η ανευθυνότητα ή απλώς τα στερεότυπα του οποιουδήποτε, θα οδηγήσουν σε ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Γι’ αυτό λαμβάνονται αυστηρά μέτρα και καμία πίεση δεν θα πρέπει να οδηγήσει στη χαλάρωσή τους. Απαιτείται μηδενική ανοχή τέτοιων φαινομένων.

Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει επάρκεια προσωπικού ώστε να ακολουθηθεί η απλούστερη λύση. Όποιος επιλέγει για τον εαυτό του να μην εμβολιαστεί, θα πρέπει να περάσει κατευθείαν σε υπηρεσία ξηράς. Το επιχείρημα περί rapid tests είναι έωλο και οι πρώτοι που δεν θα έπρεπε να το επικαλούνται είναι οι κάθε είδους “αρνητές” είτε των εμβολιασμών είτε του κορονοϊού αυτού καθαυτού.

Ασφαλώς δικαιούται καθένας να έχει τις απόψεις του. ΟΧΙ όμως και να θέτει σε κίνδυνο με ανεύθυνη κοινωνικά και υπηρεσιακά συμπεριφορά την υγεία των  συμπολεμιστών του – σε περίπτωση επιχειρήσεων εν καιρώ πολέμου που είναι σήμερα πιθανότερος από ποτέ. Επιπρόσθετα, ουδείς έχει δικαίωμα να κατασυκοφαντεί τον Αρχηγό Στόλου χρεώνοντας σε αυτόν μια απόφαση που έχει ληφθεί καταρχήν στο επίπεδο της Πολιτικής Προστασίας. Το Πολεμικό Ναυτικό θα έπρεπε, αν χρειαζόταν, να την αυστηροποιήσει περαιτέρω.

Διότι όλες οι απόψεις είναι σεβαστές και υποκειμενικές. Αρκεί να μην διακυβεύεται κάτι πολύ πιο σημαντικό, που επειδή εμείς οι ίδιοι θα αφήσουμε το περιθώριο εν ονόματι κάποιων εξαιρετικά αμφιλεγόμενων “δικαιωμάτων”. Το Πολεμικό Ναυτικό ΔΕΝ μπορεί να αφήσει το παραμικρό περιθώριο και οφείλει να σχεδιάζει με βάση το χειρότερο σενάριο (worst case scenario). Για να μη βρεθεί αυτό κατηγορούμενο για εγκληματική αμέλεια. Έτσι τα έχουμε καταφέρει καλύτερα από τους απέναντι μέχρι σήμερα….

Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καμία ΚΡΑΤΗΣΗ οποιουδήποτε. Η προστασία της υγείας και της αποστολής του υποβρυχίου ή του πλοίου επιφανείας είναι υπέρτερο δικαίωμα και υποχρέωση ΟΛΩΝ στο Πολεμικό Ναυτικό. Ας το καταλάβουν εντός κι εκτός της οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο καθείς στο είδος του… και οι γιατροί στα θέματα υγείας. Όποιος θέλει ασφαλώς μπορεί να απομονώνει τις απόψεις μιας μικρής μειοψηφίας της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας και να την κάνει “σημαία”, προπαγανδίζοντάς την. Δικαίωμά του, όπως και το να συμμετέχει στη συζήτηση όποιος πολίτης επιθυμεί.

Όχι εντός των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά σε βάρος της αποστολής των πλέον μάχιμων μονάδων του, επειδή μέρος του ικανότατου κατά τα άλλα προσωπικού, είναι φορέας συγκεκριμένων απόψεων. Περιθώριο ΔΕΝ υπάρχει. Εάν αποδειχθεί η ορθότητα οποιασδήποτε μειοψηφικής σήμερα άποψης, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα προσαρμοστούν αυτομάτως. Οποιαδήποτε άλλη λογική θα τις εκθέσει σε θανάσιμους κινδύνους και μαζί με αυτές την εθνική άμυνα.

Καταληκτικά, θα καλούσαμε του αρνητές και όσους αρνούνται τον εμβολιασμό, να υπογράψουν δήλωση με την οποία θα παραιτούνται κάθε προτεραιότητας στην είσοδο σε μονάδα εντατικής θεραπείας, εάν νοσήσουν τελικά και το χρειαστούν…

Πηγή: www.defence-point.gr/

error: Content is protected !!