Χαιρετισμός Δημάρχου της νέας ιστοσελίδας της εφημερίδας «Η Φωνή της Σαλαμίνας» Χαιρετισμός Δημάρχου της νέας ιστοσελίδας της εφημερίδας «Η Φωνή της Σαλαμίνας»
Με έτος ιδρύσεως το 1988, η εφημερίδα «Η Φωνή της Σαλαμίνας» έχει επιδείξει την απαραίτητη σοβαρότητα, ευθύνη και ευθυκρισία απέναντι στην πραγματικότητα του νησιού... Χαιρετισμός Δημάρχου της νέας ιστοσελίδας της εφημερίδας «Η Φωνή της Σαλαμίνας»

Με έτος ιδρύσεως το 1988, η εφημερίδα «Η Φωνή της Σαλαμίνας» έχει επιδείξει την απαραίτητη σοβαρότητα, ευθύνη και ευθυκρισία απέναντι στην πραγματικότητα του νησιού μας εδώ και 33 χρόνια.

Μέσα από αυτές τις σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αποτέλεσε και αποτελεί πηγή σωστής ενημέρωσης, με πρωταρχικό στόχο το σεβασμό των αναγνωστών και την αξιοπρέπεια των συντακτών και όλων των συνεργατών.

Θα ήθελα να συγχαρώ την πρωτοβουλία της δημιουργίας και της ηλεκτρονικής πλέον έκδοσης της εφημερίδα «Η Φωνή της Σαλαμίνας» αποκτώντας έτσι έναν σύγχρονο παλμό και ηχηρή δημοσιογραφική παρουσία αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και προτεραιότητες που προκύπτουν από τα νέα μέσα δικτύωσης.

Κοιτώντας κατάματα το αναγνωστικό κοινό, όπως ήδη γίνεται μέσα από την μακρόχρονη αυτή πορεία σας με σκληρές προσπάθειες για συνεχή δημοσιογραφική παρουσία με άρθρα, αναλύσεις, έρευνες, ρεπορτάζ, σχόλια. διαπιστώσεις, και προτάσεις σκιαγραφώντας συνεχώς την επικαιρότητα του νησιού της Σαλαμίνας.

Γνωρίζουμε πλέον, ιστορικά, αλλά και από τη σύγχρονη πραγματικότητα, ότι κάθε κρίση γεννά ευκαιρίες. Έτσι και αυτή η κατάσταση την οποία βιώνουμε, είναι βέβαιο πως δημιουργεί νέα δεδομένα, αλλά και νέες απαιτήσεις στην ενημέρωση αλλάζοντας ριζικά το μοντέλο της πληροφόρησης αναλαμβάνοντας τον δύσκολο ρόλο του απανταχού αυτόπτη μάρτυρα.

 Το πιο προφανές είναι ότι θα κυριαρχήσουν ακόμα περισσότερες τεχνολογικές παρεμβάσεις με «μετακομίσεις» στο διαδίκτυο, με φαεινά παραδείγματα την τηλεργασία, την τηλεκπαίδευση αλλά και πολλά που ακολουθούν. Η ψηφιακή εποχή πρέπει να μας βρει καλά προετοιμασμένους. Η  αλλαγή αυτή δεν είναι πρόκληση, αλλά ευκαιρία, να προχωρήσουμε με όραμα στο μέλλον.

Ο Δήμος Σαλαμίνας θα συνεχίζει να στηρίζει και να είναι παρών σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Είναι πολύ βασικό για την ανάπτυξη μιας πόλης, η διασύνδεση της  αυτοδιοίκησης με την καθημερινότητα των πολιτών μας και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για το γεγονός ότι στην πόλη μας υπάρχει σύμπνοια σε αυτά τα θέματα και έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια στρατηγική συνεργασία με κάθε ενημερωτικό φορέα.

Πιστεύω, και τονίζω, πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση ως πρόκληση, ως μια ευκαιρία, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο μέλλον ακολουθώντας τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

Εύχομαι πολλές νέες σελίδες και καλή αρχή για μια δημιουργική e-πορεία!

Γιώργος Θ. Παναγόπουλος

Δήμαρχος Σαλαμίνας

error: Content is protected !!