Τηλεδιάσκεψη εθελοντικών οργανώσεων και φορέων Πολιτικής Προστασίας για τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της θερινής περιόδου Τηλεδιάσκεψη εθελοντικών οργανώσεων και φορέων Πολιτικής Προστασίας για τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της θερινής περιόδου
Η βελτίωση του συντονισμού των δράσεων εθελοντικών ομάδων και Περιφέρειας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, μέσω κατάθεσης προτάσεων, εντοπισμού προβλημάτων και ανταλλαγής απόψεων συζητήθηκε σε... Τηλεδιάσκεψη εθελοντικών οργανώσεων και φορέων Πολιτικής Προστασίας για τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της θερινής περιόδου

Η βελτίωση του συντονισμού των δράσεων εθελοντικών ομάδων και Περιφέρειας, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, μέσω κατάθεσης προτάσεων, εντοπισμού προβλημάτων και ανταλλαγής απόψεων συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή εκπροσώπων 70 φορέων Πολιτικής Προστασίας της Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, στην παρέμβασή του, εξήρε τον ρόλο των εθελοντών σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και αντιμετώπισης κρίσεων μετά από φυσικές καταστροφές, υπογραμμίζοντας ότι για την Περιφέρεια Αττικής, οι εθελοντές είναι ισχυροί σύμμαχοι με καθοριστική συμβολή στη διαχείριση κρίσεων από φυσικές καταστροφές που παρατηρούνται συχνά τελευταία λόγω και της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας από το εξειδικευμένο δυναμικό της Περιφέρειας για τη συντονισμένη αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας και ανακοίνωσε ότι «στον σχεδιασμό της Περιφέρειας είναι η οργάνωση του Κέντρου Επιχειρήσεων της με σύγχρονο εξοπλισμό ώστε το επιχειρησιακό κέντρο που θα λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και θα είναι διασυνδεδεμένο με όλα τα υφιστάμενα επιχειρησιακά κέντρα θα ανταποκρίνεται σε όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις».

Στο έργο των εθελοντών αναφέρθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, επισημαίνοντας ότι οι εθελοντικές οργανώσεις και τα μέλη τους δίνουν δυναμικό “παρών” σε περιόδους φυσικών καταστροφών και θεομηνιών, όπως στην πρόσφατη θεομηνία “Μήδεια”. Στο πλαίσιο της συζήτησης κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση και τον συντονισμό. Τέθηκαν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση των εθελοντών και την εξασφάλιση κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής.

Επίσης προτάθηκε η διοργάνωση δράσεων στα σχολεία με στόχο την ενίσχυση του εθελοντισμού αλλά και έκδοση ειδικής κάρτας εθελοντή, η θεσμοθέτηση ειδικού συστήματος οριοθέτησης και η εξασφάλιση ειδικών άδειών που θα τους δικαιολογούν σε έκτακτες περιπτώσεις να απουσιάζουν από τις εργασίες τους.

error: Content is protected !!