Μια έξυπνη ιδέα από τα Χανιά Μια έξυπνη ιδέα από τα Χανιά
Ποσότητα 3,5 τόνων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων συγκεντρώθηκε στα Χανιά από συνεργεία του Δήμου με το σύστημα «πόρτα – πόρτα». Αναλυτικότερα. Σημαντικά αποτελέσματα είχε... Μια έξυπνη ιδέα από τα Χανιά

Ποσότητα 3,5 τόνων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων συγκεντρώθηκε στα Χανιά από συνεργεία του Δήμου με το σύστημα «πόρτα – πόρτα».

Αναλυτικότερα. Σημαντικά αποτελέσματα είχε η δράση του δήμου Χανίων για τη συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων με το σύστημα «πόρτα- πόρτα», που υλοποιήθηκε στην πόλη. Τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά απόβλητα συγκέντρωσαν συνεργεία του Δήμου και της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ( ΔΕΔΙΣΑ), το πρωί της Πέμπτης 15 Απριλίου με την ποσότητα τους όπως ανακοινώθηκε σήμερα, να φθάνει τα 3.500 κιλά. Η συγκέντρωση έγινε μετά από συνεννόηση με πολίτες που ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα, ενώ οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που συγκεντρώθηκαν θα σταλούν για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Μιχάλης Τσουπάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της δράσης τονίζοντας ότι, «το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και αποδεικνύει την ανάγκη που υπάρχει στον κόσμο να ανακυκλώνει σωστά οτιδήποτε του είναι αχρείαστο. Μέλημα δικό μας είναι να φροντίζουμε για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων αυτών, με σεβασμό στο περιβάλλον, βασισμένη στην κοινωνική συνείδηση και με βασικό σκοπό τη φυσική κληρονομιά που θα μεταβιβάσουμε στις επόμενες γενιές». Οι έξυπνες και καινοτόμες ιδέες πρέπει να υιοθετούνται από όπου και να προέρχονται. Το τμήμα καθαριότητας και του δικού μας Δήμου που έχει κάνει τρομερά άλματα στον τομέα της ανακύκλωσης, μήπως θα έπρεπε σοβαρά να σκεφτεί κάποια τέτοια δράση. Πιστεύουμε ότι κάτι παρόμοιο στη Σαλαμίνα θα επιφέρει τρομακτικά αποτελέσματα. Σε αντίθεση με τα Χανιά εμείς ίσως θα μπορούσαμε να προγραμματίσουμε μια μέρα το μήνα σε σταθερή βάση μια παρόμοια δράση. Οι διάφορες περιβαλλοντικές ομάδες του νησιού είναι σίγουρο ότι θα την στηρίξουν και με την κατάλληλη καμπάνια και πολλοί ακόμα. Η καθαριότητα του νησιού είναι ευθύνη όλων μας και πρέπει αντί να φωνάζουμε για αυτήν ρίχνοντας τα βάρη στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή να την στηρίζουμε στην προσπάθεια της για ένα καθαρότερο νησί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

error: Content is protected !!