Κούβα: Τέλος εποχής για τους Κάστρο – Ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ νέος γραμματέας του Κόμματος Κούβα: Τέλος εποχής για τους Κάστρο – Ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ νέος γραμματέας του Κόμματος
Η Κούβα γύρισε σήμερα σελίδα, αφήνοντας πίσω της την εποχή των αδελφών Κάστρο, με τη συνταξιοδότηση του 89χρονου Ραούλ, σε μια ισχυρή συμβολική κίνηση που όμως δεν... Κούβα: Τέλος εποχής για τους Κάστρο – Ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ νέος γραμματέας του Κόμματος

Η Κούβα γύρισε σήμερα σελίδα, αφήνοντας πίσω της την εποχή των αδελφών Κάστρο, με τη συνταξιοδότηση του 89χρονου Ραούλ, σε μια ισχυρή συμβολική κίνηση που όμως δεν αλλάζει τίποτα στην πολιτική γραμμή της χώρας, ενός από τα τελευταία κομμουνιστικά καθεστώτα στον κόσμο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούντες εξελέγη πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, όπως ανακοινώθηκε μέσω του Twitter, στην τελευταία ημέρα του τετραήμερου συνεδρίου του.

«Η 19η Απριλίου είναι μια ιστορική ημέρα», έγραψε νωρίτερα, στην ίδια πλατφόρμα, ο 60χρονος πρόεδρος. Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 60 χρόνια από την εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, την αποτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση που υποστηρίχθηκε από τη CIA, η απώθηση της οποίας συνιστά λόγο εθνικής υπερηφάνειας για το νησί.

Πηγή: cnn.gr

error: Content is protected !!